Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els socis de l’SGAE aproven la reforma dels estatuts amb un 85,19% dels vots

ACN Barcelona.-Els socis de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) han aprovat la reforma dels estatuts de l’entitat amb un 85,19% dels vots, xifra que supera els dos terços […]

Avatar
Agències 30/01/2020

ACN Barcelona.-Els socis de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) han aprovat la reforma dels estatuts de l’entitat amb un 85,19% dels vots, xifra que supera els dos terços necessaris per tirar endavant el canvi. L’ens ha celebrat aquest dijous a Madrid una Assemblea General Extraordinària. De 25.907 vots, 22.070 han estat a favor, 3.323 en contra (el 12,83%) i 514 han estat abstencions (1,98%). Pilar Jurado, presidenta de l’SGAE, ha agraït als socis estatutaris la participació en la votació i ha afirmat que el suport “majoritari” de l’assemblea és “un sí al futur” de l’entitat. Jurado també ha afirmat que els nous estatuts serviran per “donar encara més veu als autors i creadors en la presa de decisions, i per fer l’entitat més moderna, flexible i transparent”.

L’aprovació de la reforma suposa, segons els responsables de l’SGAE, l’adequació definitiva de l’entitat al nou marc legal espanyol i europeu, i el compliment d’una exigència del Ministeri de Cultura i de la Confederació Internacional de Societats d’Autors i Compositors (CISAC).Una de les principals novetats d’aquests estatuts és que tots els socis que estiguin en actiu tindran almenys un vot a l’assemblea. A més, l’entitat s’obliga a publicar un informe anual de transparència sobre els descomptes d’administració, les activitats culturals i assistencials i l’activitat financera. L’elaborarà la Junta Directiva durant els tres primers mesos de l’any i se sotmetrà a la votació de l’assemblea en els sis primers mesos de l’any.