Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Els sindicats reclamen a Tarragona més seguretat a les aules en una jornada de vaga amb poc seguiment

ACN Tarragona.-CGT Ensenyament i el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) han reclamat aquest divendres més seguretat a les aules per evitar més casos de covid-19, en la primera de […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Tarragona.-CGT Ensenyament i el Sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC-SPS) han reclamat aquest divendres més seguretat a les aules per evitar més casos de covid-19, en la primera de les dues jornades de vaga que han convocat en l’educació pública. L’augment de la seguretat passa, segons ells, per un descens de la ràtio d’alumnes per classe, perquè els professors tinguin EPI de qualitat i perquè se’ls facin proves PCR quan es confina un grup. També reclamen que Educació compleixi amb la contractació de nous professors que va anunciar al juny i que trobi més espais alternatius per fer les classes. Els sindicats han reconegut un baix seguiment de la vaga, tot i que no han facilitat xifres, perquè el Departament ha “invisibilitzat” la convocatòria.

A Tarragona, una cinquantena de persones s’han concentrat davant la seu dels serveis territorials d’Educació. Amb el lema “per una educació segura i de qualitat”, han demanat més inversió en ensenyament i un descens de les ràtios a les aules. El delegat sindical d’ASPEPC-SPS a Tarragona, Ricard Massó, ha explicat que es tracta d’una reivindicació “social” i no de drets del professorat.La falta de seguretat, ha assenyalat, està fent que creixin el nombre de grups confinats a Catalunya, i ha pronosticat que la xifra seguirà pujant. Marta Minguella, delegada sectorial de la CGT, ha apuntat que a dia d’avui ja són 40.000 els alumnes que estan confinats. Amb tot, han reclamat que es baixin les ràtios “com a màxim” a 20 estudiants per aula. “Hi ha ràtios de 25, 30 i fins i tot 40; això no pot ser”, ha lamentat Massó. Paral·lelament també ha demanat més espais alternatius per impartir classes.Finalment, Minguella ha denunciat que Educació ha invisibilitzat la vaga. “El Departament no va enviar el decret de serveis mínims fins dijous a les dues, i molts centres tanquen a dos quarts de tres. Això ha fet que la informació no arribés a les famílies”, ha comentat. La segona jornada de vaga està convocada pel proper 15 d’octubre i els sindicats confien que tindrà més seguiment.