Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Els sindicats portuaris es mobilitzen davant del Congrés pel “passotisme” de l’executiu estatal

ACN Madrid.-CCOO, UGT i la Confederació Intersindical Gallega (CIG) han convocat mobilitzacions el juny al Congrés dels Diputats pel “passotisme” de l’executiu estatal davant del que consideren incompliments del tercer […]

Agències 17/05/2021

ACN Madrid.-CCOO, UGT i la Confederació Intersindical Gallega (CIG) han convocat mobilitzacions el juny al Congrés dels Diputats pel “passotisme” de l’executiu estatal davant del que consideren incompliments del tercer Conveni Col·lectiu de Ports de l’Estat i Autoritats Portuàries. Les entitats també acusen el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luís Ábalos, de posar-se “de perfil” davant d’un conflicte que ja ha comportat que representants de les tres formacions protagonitzessin una tancada de disset dies a l’Organisme Públic de Ports de l’Estat. A més, el 30 d’abril es van concentrar davant la seu del ministeri d’Ábalos per reclamar-li que assumís la “responsabilitat directa” que li pertoca.

Els tres sindicats afirmen que tant Ábalos com el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo, “es burlen” de les autoritats portuàries, del personal que les componen i dels parlaments autonòmics “que aproven Proposicions No de Llei a favor del compliment d’allò pactat i acordat”.Entre d’altres, les formacions de defensa dels treballadors dels ports denuncien que no s’apliquen els increments salarials pactats a l’acord entre l’Administració i els sindicats reflectits en la normativa pressupostària. Tampoc es compleix, al seu parer, els extrems en matèria retributiva del tercer Conveni Col·lectiu de Ports de l’Estat i Autoritats Portuàries.