Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els sindicats denuncien que Ryanair no ha complert amb el compromís de convertir en indefinits 400 tripulants de cabina

ACN Barcelona.-Els sindicats SITCPLA i USO han denunciat la companyia aèria Ryanair davant la Direcció Especial d’Inspecció de Treball i Seguretat Social per incompliment d’un dels acords que va impedir […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-Els sindicats SITCPLA i USO han denunciat la companyia aèria Ryanair davant la Direcció Especial d’Inspecció de Treball i Seguretat Social per incompliment d’un dels acords que va impedir una vaga de tres dies al gener en el qual la línia aèria es comprometia a convertir en indefinits els contractes temporals dels 400 tripulants de cabina contractats per les agències Crewlink i Workforce, formalitzats amb anterioritat a l’1 de febrer de 2015. En un comunicat, els sindicats acusen Ryanair d’incomplir l’obligació en matèria de contractació i alta a la Seguretat Social d’uns treballadors que haurien de ser personal de la companyia des del passat 1 de febrer. Segons la denúncia presentada, aquests treballadors segueixen donats d’alta a les agències subcontractistes.

D’altra banda, en el document els sindicats també asseguren que l’empresa ha enviat un model de contracte pels tripulants de cabina, que contenia clàusules que contradiuen la legislació espanyola, com ara, definint la professió que han de dur a terme com a “agents de vendes” o “agents de servei al client”. Per aquests motius, els sindicats SITCPLA i USO han sol·licitat a la Inspecció de Treball espanyola que doni d’alta a la Seguretat Social els treballadors que haurien d’haver passat a formar part del personal de la companyia irlandesa al febrer. A més, també demanen que exigeixi subscripció per escrit d’un contracte laboral que respecti la legislació espanyola.