Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els sindicats denuncien que els professors substituts nomenats aquest desembre no cobraran fins a finals de gener

ACN Barcelona.-Els sindicats d’educació han denunciat aquest dilluns que els professors i mestres interins substituts que hagin estat nomenats durant el mes de desembre no podran cobrar la nòmina fins […]

Avatar
Agències 09/12/2019

ACN Barcelona.-Els sindicats d’educació han denunciat aquest dilluns que els professors i mestres interins substituts que hagin estat nomenats durant el mes de desembre no podran cobrar la nòmina fins a finals del mes de gener. En un comunicat, USTEC-STEs ha qualificat d”’inadmissible” la situació ja que consideren que provoca un ”greuge compartiu” entre docents i ho veu com un exemple més del ”maltractament” del Departament d’Educació al personal docent. Fonts del Departament han reconegut que aquesta situació es dona cada curs perquè el tancament de nòmina està vinculat al tancament pressupostari que té lloc habitualment al voltant del 5 de desembre.

Segons el Departament d’Educació, cada any s’informa als serveis territorials de la data perquè sigui traslladada al personal que participa al procés de cobertura de substitucions, que varia cada curs al voltant del 5 de desembre . Enguany, el procés de tancament de nòmina s’ha hagut d’avançar un nomenament.USTEC-STES ha animat a totes les persones afectades, que calcula que poden arribar a ser 600, que reclamin les percepcions econòmiques que els corresponen presentant una instància per escrit al servei territorial. Consideren que amb aquesta mesura es provoca manca de personal substitut amb ”drets retallats” i ”condicions laborals menystingudes”. En una piulada, CCOO ha exigit que els treballadors cobrin el mes que treballen i no ”a dos mesos vista”.