Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Els sindicats demanen l’ús de la mascareta a l’escola a partir dels 6 anys i insisteixen en reduir les ràtios

ACN Barcelona.-Els sindicats de l’educació pública reclamen al Departament d’Educació que fixi l’ús de mascareta obligatori a les escoles a partir dels 6 anys, en comptes dels 12 que preveu […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Barcelona.-Els sindicats de l’educació pública reclamen al Departament d’Educació que fixi l’ús de mascareta obligatori a les escoles a partir dels 6 anys, en comptes dels 12 que preveu per ara el Govern. És una de les mesures principals que exposen en un comunicat conjunt signat per les set organitzacions del sector, les quals insisteixen en reduir les ràtios a les aules, amb un màxim de 10 alumnes a Educació Infantil i 15 a la resta de nivells educatius. “Són mesures que creiem imprescindibles per a l’inici de curs”, defensen els sindicats, que demanen a Educació que treballi amb el “màxim consens” per posar-les en pràctica per prevenir rebrots a les aules i evitar un nou confinament.

USTEC, CCOO, l’Intersindical CSC, ASPEPC, CGT, UGT i USOC sostenen que calen mesures addicionals al pla presentat pel Govern “per compensar les carències viscudes per l’alumnat a tots els nivells el final de curs passat i per salvaguardar el dret a l’educació dels infants, joves i de la salut pública”. A banda de mascareta a partir dels 6 anys i de rebaixar les ràtios, els sindicats demanen que es garanteixi la presencialitat a les aules de tots els alumnes a tots els nivells educatius i que s’incrementi el personal docent, d’atenció educativa i de serveis per poder aplicar les ràtios reduïdes. Al mateix temps, reclamen al Govern que garanteixi EPIs per a tots els treballadors, amb mascaretes FFP2 i pantalles facials, i que vetlli per garantir la distància de seguretat dins els centres.Finalment, pel que fa als treballadors considerats vulnerables, els sindicats recorden que hi ha bona part del personal que desconeix quins serveis de prevenció hauran de seguir i demanen que no s’incorporin a la feina fins a tenir la informació sobre la seva consideració de vulnerabilitat o sensibilitat. “Els sindicats d’educació reclamem al Departament d’Educació el màxim consens possible, tot i que l’administració s’ha mostrat inaccessible a les nostres propostes de negociació fins ara, continuem mostrant voluntat negociadora”, remarquen els signants del comunicat, que demanen a la Generalitat “no dilatar més la situació d’incertesa”. Per acabar, adverteixen que no descarten emprendre les mobilitzacions col·lectives “que siguin necessàries”.