Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Els sindicats demanen indemnitzacions de 45 dies per any treballat als afectats per l’ERO d’H&M

ACN Barcelona.-UGT i CCOO han demanat indemnitzacions de 45 dies per any treballat per als afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació a H&M més una prima en funció de l’antiguitat […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Barcelona.-UGT i CCOO han demanat indemnitzacions de 45 dies per any treballat per als afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació a H&M més una prima en funció de l’antiguitat i una reducció del nombre d’establiments tancats a la meitat de la trentena que ha previst l’empresa. A més, els sindicats també han reclamat que les adhesions a l’ERO, unes 1.000 persones, siguin voluntàries independentment de l’edat i amb prioritat per als treballadors de botigues que tancaran o les que hagin vist modificades les seves condicions de treball. Els sindicats també mantenen que les condicions per a l’ERO no es justifiquen i critica que suposa un nombre molt alt d’acomiadaments i una “precarització” dels qui es quedaran a la companyia.

Una altra de les demandes que han proposat els sindicats és que els col·lectius més vulnerables quedin desafectats de l’ERO, per exemple les víctimes de violència de gènere, les famílies monoparentals, les persones amb excedència o en cura de menors, els treballadors que tinguin a càrrec persones amb discapacitat i parelles en què les dues persones treballen a l’empresa.Segons CCOO, el punt clau per a la negociació és la reducció de botigues que vol tancar i així minimitzar l’impacte en l’ocupació. Per aquest motiu, es mantenen les aturades plantejades per aquest divendres 14 de maig i les vagues dels pròxims 19 i 21 de maig.