Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Els sindicats de Nissan amenacen amb mobilitzacions si la taula de reindustrialització no presenta “propostes concretes”

ACN Barcelona.-Els principals sindicats de Nissan –CCOO, UGT, USOC i CGT- han amenaçat amb noves mobilitzacions si la taula de reindustrialització no presenta “propostes concretes” en la pròxima reunió del […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN Barcelona.-Els principals sindicats de Nissan –CCOO, UGT, USOC i CGT- han amenaçat amb noves mobilitzacions si la taula de reindustrialització no presenta “propostes concretes” en la pròxima reunió del 4 de maig. En una roda de premsa telemàtica celebrada aquest dilluns, els secretaris generals han lamentat que els projectes que arriben a la mesa continuen sent “confidencials” per la plantilla i han demanat a l’administració que “deixi les excuses”. “Si veiem que en la pròxima reunió no hi ha avenços, prendrem els carrers”, ha assegurat el secretari general de la CGT, Ermengol Gassiot. Alhora, els sindicats han exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que lideri les negociacions en comptes de deixar-les en mans de “segons càrrecs”.

El principal missatge de la roda de premsa, celebrada just després que els quatre sindicats celebressin una reunió, ha apuntat en la mateixa direcció: mobilitzacions davant la falta de concrecions. “El 4 de maig volem veure que hi ha un projecte sòlid, amb noms i cognoms”, ha remarcat la secretària general d’USOC, Maria Recuero. “Si no tenim concrecions, pensarem que ens segueixen enganyant i sortirem als carrers”, ha afegit en la mateixa línia el secretari general de CCOO, Javier Pacheco.De fet, el mateix Pacheco ha mencionat que la mesa de reindustrialització té diversos projectes sobre la taula, tot i que els sindicats en desconeixen les especificitats. Durant la roda de premsa, el secretari general de CCOO ha mencionat propostes de dues empreses constructores –una de nord-americana i una altra asiàtica- que s’estan negociant sota acords de confidencialitat.