Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els sindicats de CaixaBank traslladen el malestar per l’ERO al Congrés: “L’avarícia d’uns pocs suposa l’adéu de molts”

ACN Barcelona.-Els sindicats de CaixaBank han començat aquest dijous les accions de protesta contra l’ERO a l’entitat, que afecta gairebé 8.300 treballadors. La primera consistirà a fer arribar una carta […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Barcelona.-Els sindicats de CaixaBank han començat aquest dijous les accions de protesta contra l’ERO a l’entitat, que afecta gairebé 8.300 treballadors. La primera consistirà a fer arribar una carta –consensuada pels sindicats del banc- a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats amb l’objectiu que el govern espanyol i els diferents partits defensin la protecció dels llocs de treball. “L’avarícia d’uns pocs suposa d’acomiadament de molts”, es llegeix a la carta, on també es demana la derogació de la reforma laboral i una major implicació per part de les formacions. Els sindicats han demanat a la plantilla –més de 44.000 persones- que, durant els pròxims dies, enviïn l’escrit als grups per actuar “com una sola veu”.

En la carta publicada aquest dijous, els sindicats assenyalen que l’expedient que ha presentat CaixaBank és “totalment abusiu”, tot destacant el fet que almenys la meitat dels acomiadaments han de ser de menors de 50 anys i que l’entitat també busca retallar els sous actuals de la plantilla.”Tota aquesta imposició, que no negociació”, continua l’escrit, “es produeix en un marc legal que la fa possible perquè no es necessita acord amb els sindicats i perquè el control que pot exercir la inspecció de treball va quedar seriosament afectada per la reforma laboral del 2012”. De fet, els sindicats lamenten que aquesta es mantingui vigent perquè “no ha existit una veritable voluntat per derogar-la”.Parafrasejant a Gandhi, els sindicats afirmen que “hi ha suficients recursos per cobrir les necessitats de tots, però no els suficients per satisfer l’avarícia d’alguns”. En aquest sentit, apunten que la necessitat d’incloure tantes persones a l’ERO respon a la pujada del sou del president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri, que a CaixaBank cobrarà el triple del que percebia a Bankia. “I això, sense tenir en compte els increments de sou dels altres directius”, afegeixen.A part, recorden que CaixaBank continua sent una entitat participada per l’Estat i, per tant, “pel conjunt de la ciutadania, que no pot restar aliena a la situació”. “És per això que els emplacem a involucrar-se activament per frenar aquest procés salvatge i injustificat i a no ser còmplices”, conclou la carta, dirigint-se novament a les formacions polítiques.Aquesta és la primera acció dels sindicats per fer front a l’ERO presentat la setmana passada a l’entitat. Està previst que la següent se celebri el pròxim dijous 6 de maig, coincidint amb la presentació de resultats de l’entitat corresponent al primer trimestre.