Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Els sindicats celebren l’aprovació dels indults com una “oportunitat” per tornar a la negociació política

ACN Barcelona .-Els sindicats han celebrat aquest dimarts l’aprovació dels indults per part del govern espanyol. La UGT ha qualificat la mesura de gràcia com una “oportunitat” per establir ponts […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona .-Els sindicats han celebrat aquest dimarts l’aprovació dels indults per part del govern espanyol. La UGT ha qualificat la mesura de gràcia com una “oportunitat” per establir ponts i fomentar el diàleg amb l’objectiu de trobar l’encaix que permeti “desencallar el conflicte” entre els governs català i espanyol. En un sentit similar s’ha expressat CCOO, que veu els indults com una mesura “necessària, encara que no suficient” per desbloquejar la situació i reprendre la negociació política entre les administracions. El sindicat ha demanat als actors polítics un “esforç” per aprofundir en el diàleg i abordar “urgentment” la reconstrucció per superar els efectes provocats per la pandèmia.

“Entenem que els indults són una manera legal i democràticament legítima que contribuirà a la distensió política i a l’estabilitat necessària per construir consensos amplis que permetin al reconstrucció nacional i social del nostre país”, ha sostingut CCOO. El sindicat ha assegurat que continuarà treballant per la “cohesió, convivència i prosperitat” de Catalunya i ha fet una crida a abordar el “conflicte polític” de la relació entre Catalunya i Espanya, fer front als reptes com la digitalització o la lluita contra el canvi climàtic, combatre la “xacra” de la desigualtat i assolir la igualtat entre homes i dones. CCOO de Catalunya també ha donat suport a la decisió de l’Assemblea parlamentària del Consell d’Europa, que ha reclamat els indults i la reforma del delicte de rebel·lió i sedició. “Els indults no són cap final, sinó que han de ser l’inici d’una aposta decidida per a les solucions polítiques, individuals i col·lectives, posant fi a la judicialització i tornant a la política com a eina de resolució de conflictes”, ha assegurat la UGT a través d’un comunicat. A mitjans de juliol de l’any passat, el sindicat va demanar l’indult per a l’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa. Bassa és militant d’UGT i va ser secretària general de Girona entre 2008 i 2015, abans d’entrar a la conselleria. El sindicat encapçalat per Camil Ros ha assegurat que la condemna per sedició i malversació de fons públics als polítics independentistes no va “contribuir” a resoldre el conflicte, sinó que el va “empitjorar” i va “retardar” la solució política. Per aquest motiu, va fixar com una “prioritat” que els condemnats poguessin sortir de la presó “com més aviat millor”, tant per una qüestió de “drets” com per la possibilitat de trobar una solució política a Catalunya. “Esperem que amb la concessió dels indults s’obri un nou moment polític. Des de la UGT de Catalunya volem participar de forma decidida perquè el bloqueig i la judicialització i les posicions maximalitstes formin part del passat. Iniciem un nou moment polític en què el que marqui l’agenda política siguin les solucions, el diàleg com a eina i, al mateix temps, els grans acords per sortir de la crisi econòmica i social que estem patint”, conclou el comunicat.