Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Els sindicats avisen que un pacte de rendes no es pot limitar als salaris mentre que la patronal es mostra escèptica

ACN Madrid – El govern espanyol i els agents socials han explorat en una reunió aquest dilluns al Palau de la Moncloa la possibilitat d’un pacte de rendes a conseqüència […]

Agències 07/03/2022

ACN Madrid – El govern espanyol i els agents socials han explorat en una reunió aquest dilluns al Palau de la Moncloa la possibilitat d’un pacte de rendes a conseqüència de la guerra d’Ucraïna. CCOO i UGT han avisat després de la trobada que no es pot limitar als salaris i han apuntat que caldria abordar altres qüestions com el sistema de fixació dels preus energètics o els beneficis empresarials. Pel que fa a la CEOE, la patronal s’ha mostrat disposada a dialogar però escèptica. En aquest sentit, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha remarcat que el pacte de rendes no té cap contingut definit i ha rebutjat posar topalls als dividends de les empreses.

Tant sindicats com patronal han remarcat que cal separar el pacte de rendes, que encara s’ha de dotar de contingut, de la negociació bilateral ja en marxa sobre els augments salarials en els convenis col·lectius.

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha subratllat que la negociació dels salaris en els convenis col·lectius té “autonomia i vida pròpia” i “seguirà la seva línia de negociació” al marge del pacte de rendes.

Garamendi també ha afirmat que és una negociació “totalment independent”. El president de la patronal ha rebutjat indexar els salaris a l’IPC mentre que els sindicats han dit que “no es resignaran a la pèrdua de poder adquisitiu”.