Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els sindicats alerten de l’estacionalitat del mercat laboral i recorden que l’atur no s’ha recuperat des de la pandèmia

ACN Barcelona.-Els sindicats han alertat aquest dijous que el mercat de treball a Catalunya encara presenta un fort component estacional i han subratllat que els nivells d’atur continuen per sobre […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN Barcelona.-Els sindicats han alertat aquest dijous que el mercat de treball a Catalunya encara presenta un fort component estacional i han subratllat que els nivells d’atur continuen per sobre els volums previs a l’esclat de la pandèmia. Coincidint amb la publicació de les dades d’atur registrat corresponent al mes d’agost, Comissions Obreres (CCOO) ha destacat que, malgrat una “lleugera millora” de l’ocupació i la dinàmica econòmica, encara hi ha més de 390.000 persones desocupades a Catalunya. En un comunicat, el sindicat també ha remarcat que la crisi econòmica provocada per la covid-19 afecta en major mesura a les dones que als homes i denúncia “l’abús” de la contractació temporal.

Segons les dades publicades aquest dijous pel Ministeri de Treball i Economia Social, les dones representen gairebé el 58% del total de persones aturades a Catalunya. Quant a la contractació, un 88% dels contractes que s’han signat a l’agost són temporals, un percentatge que CCOO considera “elevadíssim” i que posa de manifest “la inestabilitat laboral” que pateixen bona part dels treballadors al país.En aquest sentit, el sindicat veu “urgent” que s’apuja el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i s’equipari, com a mínim, a l’IPC previst del 3%. Alhora, demana que es tirin endavant polítiques que afavoreixen la reactivació econòmica i que es dissenyin polítiques actives d’ocupació per aquelles persones que provenen dels sectors més castigats per la pandèmia.