Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Els sindicats acusen Ryanair de saltar-se novament els serveis mínims i “violar el dret a vaga”

ACN Barcelona.-El sindicat de pilots SEPLA ha acusat Ryanair de “violar el dret a vaga” durant la segona jornada d’aturades perquè “continua imposant uns serveis mínims del 100% que contravenen, […]

Avatar
Agències 20/09/2019

ACN Barcelona.-El sindicat de pilots SEPLA ha acusat Ryanair de “violar el dret a vaga” durant la segona jornada d’aturades perquè “continua imposant uns serveis mínims del 100% que contravenen, de forma evident, el que ha ordenat Foment”. Segons el sindicat, la jornada de vaga d’aquest dijous es va saldar sense cap cancel·lació de vols per aquest comportament de l’aerolínia irlandesa. Ha afegit que Ryanair va fer arribar la llista dels serveis mínims “quan la vaga ja portava en marxa 16 hores” i amb els vols amb origen i destí l’Estat, “ometent qualsevol vol que els pilots cridats a la vaga puguin fer a l’estranger abans de tornar a la seva base”.

La d’aquest divendres és la segona jornada de vaga de pilots de Ryanair, que també tenen previstes aturades pel 22, 27 i 29 de setembre. SEPLA ha afirmat que, a més, Ryanair no ha comunicat el nombre total de vols programats abans d’aplicar els serveis mínims, per la qual cosa el sindicat ha afirmat que “l’incompliment dels serveis mínims podria ser encara major del que es coneix”. En un comunicat, ha acusat la companyia de voler “maquillar” la situació davant dels clients i de recórrer a totes les mesures possibles “ja siguin legals –o com la major part de les utilitzades-il·legals” per “sabotejar” la vaga. Entre d’altres, ha mencionat el treball de “pilots residents en bases com a esquirols” i l'”entorpiment” de la feina dels delegats sindicals a l’hora de demanar els serveis mínims. Reclama al govern espanyol que actuïD’altra banda, SEPLA ha criticat que el govern espanyol “està permetent que es vulneri la seva pròpia llei” i està situant un “perillós precedent” de cara a futures vagues. “Des de l’administració pública ens estan deixant completament desemparats”, han afirmat des de la secció sindical de SEPLA a Ryanair. Ha afegit que el govern estatal és “ostatge d’una empresa que ha finançat amb diner públic fins a fer-los dependents d’ella”. Per tot, ha reclamat a l’executiu que “desperti de la seva letargia ara que encara no és massa tard”. El sindicat ha sospitat que els 150 acomiadaments que la companyia intenta fer “són part d’un pla més gran” que creu que es comença a entreveure. Entre d’altres, ha dit que un “escàs” 50% dels accionistes de Ryanair Group van aprovar un bonus que podria reportar fins a 100 MEUR en cinc anys al seu CEO Michael O’Learvy “al temps que subscrivia un pla de retallades que podria comportar 700 nous acomiadaments”. A més, ha apuntat que el transvasament de personal i recursos cap a l’est d’Europa és “una realitat”.