Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Els sindicats acusen les patronals del lleure educatiu de “dinamitar” la negociació del conveni col·lectiu

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO, UGT i USOC acusen les patronals del lleure educatiu i sociocultural de “dinamitar” la negociació del conveni col·lectiu. Asseguren que han incomplert el termini per presentar […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO, UGT i USOC acusen les patronals del lleure educatiu i sociocultural de “dinamitar” la negociació del conveni col·lectiu. Asseguren que han incomplert el termini per presentar una nova proposta, evidenciant així “la seva manca de voluntat”. Així, consideren que volen condemnar el sector “a la precarietat laboral”, ja que sempre han posat sobre la taula propostes encaminades a “congelar salaris, endurir sancions, allargar períodes de prova o retallar la cobertura de malalties”. Una actitud, que els sindicats consideren que els “menysprea” a ells i, per extensió, a les persones treballadores.

Després de tres anys de negociació, subratllen que es tracta d’un moviment “provocador” i “inadmissible” que busca la “confrontació” amb el sector, en un moment en què els serveis i les activitats estan funcionant gairebé al mateix nivell que l’any 2019. “Els sindicats lamentem la situació i anunciem manifestacions de repulsa per reivindicar un conveni digne que garanteixi l’actualització salarial i la millora de les condicions de treball de prop de 26.000 persones treballadores arreu de Catalunya”, han anunciat a través d’un comunicat.