Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Els sectors del metall, l’automoció i la química són les indústries més afectades per la crisi de la covid-19

ACN Barcelona.-Els sectors del metall, l’automoció i la química són les indústries més afectats per la crisi derivada del coronavirus, segons el sindicat Comissions Obreres (CCOO). Des que es va […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-Els sectors del metall, l’automoció i la química són les indústries més afectats per la crisi derivada del coronavirus, segons el sindicat Comissions Obreres (CCOO). Des que es va decretar l’estat d’alarma, el passat 14 març, fins a principis del mes d’abril, s’ha produït una allau d’expedients de regulació d’ocupació temporal (ERTO) en els sectors industrials. El sindicat ha assessorat 964 empreses, que ocupen 125.158 treballadors, que han presentat o negociat diferents mesures per afrontar la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus. En el 73,70 % dels casos s’ha plantejat un ERTO, la majoria per causes de força major.

Per sectors, els més afectats són els del metall, amb 370 empreses que han plantejat algun tipus de mesura i l’automoció, amb 194 empreses, entre les quals les dues més grans, Seat i Nissan que han presentat expedients temporals per a les seves plantilles. Pel que fa a la química 175 empreses han pres alguna mesura i en el cas del tèxtil han sigut 86 empreses.Per territoris l’afectació més gran es concentra al Barcelonès, amb 261 empreses on s’ha plantejat algun tipus de mesura, seguit per les comarques del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, que concentren 238 empreses; el Vallès Occidental i la Catalunya Central, amb 159 empreses, i el Vallès Oriental, Maresme i Osona, amb 114 empreses. A la província de Lleida hem detectat 77 empreses, a la de Tarragona, 70, i a la de Girona, 45.