Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Els sanitaris del CAP La Rambla de Tarragona aconsellen els infants per prevenir cops de calor

ACN Tarragona – El CAP Rambla Nova de l’ICS Camp de Tarragona du a terme una activitat dirigida als infants d’entre quatre i catorze anys perquè aprenguin a gestionar les […]

Agències 03/08/2022

ACN Tarragona – El CAP Rambla Nova de l’ICS Camp de Tarragona du a terme una activitat dirigida als infants d’entre quatre i catorze anys perquè aprenguin a gestionar les onades de calor. Els professionals del centre recorden que el col·lectiu “és molt sensible” en aquestes situacions i els fa entrevistes personals per conèixer els seus hàbits davant les altes temperatures i per donar-los consells i informació útil. Des del CAP se’ls regala un vano que personalitzen amb adhesius i una ampolla petita d’aigua. El programa el fan la psicòloga referent de benestar emocional i salut comunitària del CAP La Rambla i del CAP Tarraco, Esther Sotillo i la infermera, Joana Contreras, que parlen amb els infants que es visiten al centre dimarts i divendres.

Alguns dels infants entrevistats reconeixen que els costa utilitzar barret, “perquè no els agrada i els molesta”, o que mengen fruita, però no acostumen a hidratar-se amb sucs. Després de rebre els consells, els petits s’adonen que no beuen tanta aigua com caldria o que no porten calçat fresc, perquè es posen bamber “per córrer i jugar”.