Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els Sagals d’Osona proposen un vermut casteller pel 12 de juliol per mantenir activa la colla

ACN Vic.-L’Associació Cultural Sagals d’Osona vol seguir mantenint activa la colla malgrat les mesures restrictives amb motiu de la covid-19 i que, a priori, són incompatibles amb el fet casteller. […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Vic.-L’Associació Cultural Sagals d’Osona vol seguir mantenint activa la colla malgrat les mesures restrictives amb motiu de la covid-19 i que, a priori, són incompatibles amb el fet casteller. La Diada dels Sagals coincideix cada any amb la Festa Major de la ciutat, però enguany han hagut de buscar una alternativa. Així, el 12 de juliol els Sagals faran un vermut casteller “per seguir enlairant castells”, ha explicat Bernat Camps, president de l’associació. Com que la imposició de mantenir la distància social impedeix fer castells, s’ha encarregat a tres artistes gràfics que pintin castells en tres lones, una per cada colla que havia de participar a la Diada, i després les penjaran a la façana de La Central, el seu local social.

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres, Sergi Font, ha reivindicat el paper “socialitzador” que desenvolupen les colles castelleres d’arreu del país. “Fent castells es reuneix gent de moltes edats diferents i són espais on es treballa la cohesió social”, ha assenyalat. Per això, ha afegit, l’afectació de la pandèmia “encara ha sigut més impactant”. “Volem que les colles comencin a fer actes com aquest”, ha dit Font. “Volem animar-les perquè no es conformin i continuïn programant activitats creatives i que la gent es pugui tornar a trobar”, ha afegit. Font ha explicat que des de la coordinadora s’està treballant per elaborar una proposta perquè les colles puguin tornar als assajos. “Que grups estables i molt reduïts puguin tornar als locals d’assaig per tornar a treballar en els castells i recuperar espais de semi-normalitat”. De la seva banda, la directora general de Cultura Popular, M. Àngels Blasco, ha dit que espera que la proposta dels Sagals pel proper 12 de juliol sigui una activitat “de bones pràctiques” i que s’encomani a la resta de colles del país.