Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Els ‘riders’ guanyen una nova sentència contra Glovo al TSJC

ACN Barcelona.-Els repartidors de Glovo han guanyat una nova sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la plataforma. El tribunal ha ratificat una sentència del jutjat social 29 […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-Els repartidors de Glovo han guanyat una nova sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la plataforma. El tribunal ha ratificat una sentència del jutjat social 29 de Barcelona del juliol del 2019 que considerava improcedent l’acomiadament d’un ‘rider’ i obligava l’empresa a readmetre’l, considerant així que tenien una relació laboral i que treballava com a fals autònom. La decisió de la sala social del TSJC és la segona d’aquest òrgan que dona la raó als ‘riders’, segons l’associació que els representa, i la novena a tot l’Estat. D’altra banda, l’organització ‘Free Riders’ ha avisat que un dels líders d’una nova associació favorable a Glovo també ha estat reconegut com a fals autònom en una sentència recent.

El digital ‘eldiario.es’ informa que el TSJC ha declarat que hi ha relació laboral entre Badr Eddine Hilali, conegut com a Naruto, i Glovo. Ara, el repartidor és el president de l’Associació Autònoma de Riders (AAR), que precisament defensa mantenir el rol d’autònoms als repartidors i s’oposa a la normativa que impulsa el govern espanyol sobre les plataformes digitals.Contra la sentència del TSJC, Glovo pot presentar recurs al Suprem.