Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Els restaurants del Vallès critiquen les darreres restriccions imposades pel Govern: “la incertesa ens està matant”

ACN Barcelona.-Els restaurants del Vallès Oriental i el Vallès Occidental creuen que les darreres restriccions imposades pel Govern per posar fi a l’expansió de la covid-19 deixen el sector de […]

Avatar
Agències 24/08/2020

ACN Barcelona.-Els restaurants del Vallès Oriental i el Vallès Occidental creuen que les darreres restriccions imposades pel Govern per posar fi a l’expansió de la covid-19 deixen el sector de l’hostaleria en una situació molt delicada. “La incertesa que se’ns presenta de cara a les pròximes tres setmanes ens està matant”, assegura el president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, David Vázquez, a l’ACN. “No podem tornar altra vegada a tancar restaurants quan tot just ara comencem a aixecar el cap”, afegeix. Per altra banda, la vicepresidenta del Gremi d’Hostaleria de Terrassa, Maite Garcia, preveu que es produirà “una nova purga” de negocis provocada per la falta de clients. “Tant de bo m’equivoqui, però la realitat és la que és”, ha comentat.

En aquest sentit, Garcia s’ha mostrat molt crítica amb la Generalitat. “Fa quatre dies ens deien que ens moguéssim per tot arreu per reactivar l’economia; l’administració s’havia gastat molts diners en campanyes turístiques”, apunta. “Ara, però, s’està demanant que no es vagi als restaurants i als bars; ho trobo molt malament”, subratlla la vicepresidenta del gremi de Terrassa.Per altra banda, Garcia reconeix que la reducció d’aforament a les terrasses –ara es torna a situar en el 50%- dificulta enormement l’arribada de clients. “Durant l’estiu la gent et demana d’anar a fora, i si tenim les terrasses al 50%, tot és més complicat”, explica. Alhora, apunta que les noves mesures no tan sols afectaran el sector de l’hostaleria, sinó també a comerços i altres establiments.Sancionar els establiments que no es comportenPel president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, David Vázquez, els restaurants de la zona ja han complert amb totes les mesures que se’ls han exigit fins ara. És per això que demana a l’administració que, en comptes de modificar les restriccions, identifiqui i sancioni aquells establiments que no segueixin les ordres dictades. “Només cal donar un vol per la costa i veure que allà hi ha grans acumulacions de gent”, diu.Alhora, Vázquez destaca que aquest setembre és un mes clau per a l’hostaleria del Vallès. Després d’un agost on s’han celebrat grans premis de Fórmula 1 i Moto GP sense públic, el sector preveia recuperar part dels ingressos durant els pròxims dies, coincidint que bona part de la clientela tornava de les vacances. “Ara ens trobem amb la por de no recuperar els clients que hem perdut el juliol i l’agost”, sentencia.