Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Els restauradors del Vendrell despleguen una marxa lenta per exigir l’exempció d’impostos

ACN El Vendrell.-Els restauradors del Vendrell s’han manifestat aquest dilluns amb una marxa lenta per exigir a l’Ajuntament que els condoni els impostos d’aquest any i també del 2021. Més […]

Agències 09/11/2020

ACN El Vendrell.-Els restauradors del Vendrell s’han manifestat aquest dilluns amb una marxa lenta per exigir a l’Ajuntament que els condoni els impostos d’aquest any i també del 2021. Més de 120 vehicles s’han sumat a una protesta convocada per la Unió de Bars i Restaurants del Vendrell i Platges, que reclama al govern municipal una reacció imminent. “Ens diuen que baixen un 25% el rebut de la taxa d’escombraries d’aquest any i també ens faran un descompte de la taxa de terrasses equivalent als mesos que hem hagut de tancar, però volem una exempció total”, explica el portaveu del col·lectiu, Daniel Ribares, que assegura que ara per ara els és “impossible” afrontar els impostos.

El sector lamenta que el consistori ja els ha cobrat els rebuts d’aquest 2020 i adverteixen que “no serà suficient” si el govern municipal es plantegés una condonació de taxes només per al 2021. “Necessitem ajuda ara”, s’exclama Ribares, tot recordant que els empresaris han hagut de tancar “molts mesos”. Assegura que hi ha locals que no han pogut reobrir d’ençà del tancament del març, quan va esclatar la crisi de la covid-19. Respecte les ajudes directes anunciades pel govern municipal, amb prestacions de fins a 600 euros per empresari, Ribares assegura que és un import “que no soluciona res”. Al mateix temps, critica tots els condicionants que cal complir per poder accedir a aquestes ajudes.A la protesta d’aquest dilluns al matí hi ha participat propietaris de bars i restaurants, treballadors, distribuïdors de begudes i també s’hi ha sumat empresaris del sector dels centres d’estètica. La marxa ha col·lapsat el centre del municipi durant prop d’una hora.