Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Els regidors de la CUP de Vilanova defensen el vot favorable al pressupost per no “bloquejar” la ciutat

|

- Publicitat -

ACN Vilanova i la Geltrú – Els tres regidors de la CUP a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Marta Jofra, Jaume Aliaga i Enric Garriga, defensen el seu vot favorable al pressupost municipal, malgrat el mandat contrari de l’assemblea per responsabilitat. No fer-ho, afirmen, suposaria “bloquejar la ciutat sine die i no poder materialitzar el projecte polític que dúiem al programa”. En un escrit conjunt, els tres regidors expliquen que l’assemblea que proposava tombar els comptes del consistori, malgrat formar part del govern, només hi van participar catorze persones. “El nostre primer compromís ètic és el servei cap a la ciutadania i la ciutat i això no ho pot eclipsar una assemblea de catorze persones”, ha afegit Marta Jofra en roda de premsa a l’Ajuntament.

En aquest sentit, els regidors demanen que es tingui en compte l’acord de l’assemblea del 2019 en què es va acordar entrar al govern municipal per poder “materialitzar el projecte polític” amb què es van presentar a les eleccions municipals “després de dotze anys a l’oposició en què només s’havien aconseguit iniciatives minses derivades de mocions al ple”.

Publicitat

Segons el relat dels tres regidors, però, aquesta visió no era compartida per tothom i es van començar a accentuar les diferències a partir de la dimissió de la regidora Marta Guinda a principis de 2021: “L’objectiu de l’assemblea ha estat dedicar-se a boicotejar tot el possible la feina que es fa dins de la institució, però sense cap alternativa al carrer”.

Davant d’aquest escenari, els regidors defensen que malgrat les dificultats internes s’ha “afrontat” l’elaboració del pressupost municipal per tal de fer front a les necessitats de la ciutat. Treballar amb el pressupost prorrogat, asseguren, hagués “bloquejat” l’activitat institucional.

Els regidors admeten que la seva decisió pot tenir conseqüències a títol personal, però consideren que hagués estat “irresponsable” obeir el mandat d’una “assemblea de catorze persones” on, a més, no es va posar sobre la taula cap altre projecte alternatiu per a la ciutat. Ara, afirmen, el seu càrrec està “en mas del partit”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió