Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Els regidors de Junts a Barcelona aposten perquè el seu partit es mantingui a l’executiu

ACN Barcelona – Els regidors de Junts a Barcelona es manifesten obertament a favor que el seu partit es mantingui a l’executiu presidit per Pere Aragonès. “El Govern de Catalunya […]

Agències 05/10/2022

ACN Barcelona – Els regidors de Junts a Barcelona es manifesten obertament a favor que el seu partit es mantingui a l’executiu presidit per Pere Aragonès. “El Govern de Catalunya és millor, molt millor, amb la participació de Junts que sense. I tenir-hi o no tenir-hi referents afecta directament a la capacitat d’interlocució, l’establiment de sinergies i la possibilitat d’obtenir resultats positius per als nostres municipis”, defensen en un manifest signat per Neus Munté, Jordi Martí, Ferran Mascarell, Francina Vila i Joan Rodríguez. També defensen que “els partits polítics seriosos i amb voluntat majoritària es presenten a les eleccions per aplicar el seu projecte polític i, per tant, per governar”.

En el manifest els signants es fan una sèrie de preguntes: “Com aconseguirem més i millors polítiques per als pobles i ciutats del nostre país. Governant o fent oposició? Com serem més efectius per fer front als reptes socials i econòmics que té el país al davant. Des del Govern o des de l’oposició? Com garantim millor que el conflicte polític amb l’Estat espanyol no s’aigualeixi i es mantingui l’objectiu de la independència. Enfortint el perfil del Govern o diluint-nos a l’oposició? Com servirem millor i serem més útils a Catalunya i als catalans. Treballant al Govern, tot i les dificultats, o limitats a l’oposició? “.

I davant d’aquests interrogants conclouen que “en política institucional la capacitat de transformació real i transversal es té quan es governa”.