Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Els regants de Catalunya demanen la creació d’una Taula Nacional de l’Aigua davant l’actual episodi de sequera

|

- Publicitat -

ACN El Prat de Llobregat – L’Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha demanat la creació d’una taula nacional de l’aigua que serveixi per debatre i aprovar mesures per combatre les conseqüències de l’actual situació de sequera. El seu president, Amadeu Ros, també ha demanat formar part del consell executiu de l’Associació Catalana de l’Aigua (ACA) i una inversió per modernitzar l’agricultura i les tecnologies de regadiu. Ho ha fet durant el desè consell de les comunitats de regants de Catalunya, aquest divendres al matí al Prat de Llobregat on també hi ha participat el president de l’ACA, Samuel Reyes, que veu “difícil” la creació d’una taula de l’aigua on tothom hi estigui representat.

Reyes ha assegurat que la situació de sequera és “crítica i mai vista”. Ha explicat que la llei obliga a protegir els abastaments domiciliaris, però que “cal treballar perquè totes les activitats econòmiques tinguin aigua”.

Publicitat

En aquest sentit, Ros ha explicat que els regants són conscients que la prioritat és l’ús domèstic de l’aigua i per això respecten les restriccions actuals. Però davant un possible enduriment de mesures ha sol·licitat poder formar part del consell executiu de l’ACA i tenir “veu i vot” en les decisions que es prenguin. A més a més, ha demanat una inversió per modernitzar les tècniques de regadiu que permetria “un gran estalvi d’aigua” en l’agricultura.

Des de l’ACATCOR han demanat a l’ACA i al Departament d’Acció Climàtica crear una taula nacional de l’aigua com ja es va fer durant l’episodi de sequera l’any 2008. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat per al proper 31 la cimera de l’aigua, un “pas previ” a la creació de la taula, ha explicat Reyes.

Si no plou durant els propers mesos, s’arribarà als “mínims històrics” d’abastiment d’aigua, que provocarien una ““emergència” a finals d’estiu, ha assegurat Reyes. “Des de l’ACA treballem amb els escenaris més pessimistes”, ha conclòs.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió