Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Els programes de protecció precoç del càncer de còlon redueixen la mortalitat

ACN Reus.-Països amb programes de detecció precoç del càncer de còlon de llarga durada disminueixen la incidència del càncer colorectal i la mortalitat per aquesta malaltia. Ho conclou un estudi […]

Agències 02/06/2021

ACN Reus.-Països amb programes de detecció precoç del càncer de còlon de llarga durada disminueixen la incidència del càncer colorectal i la mortalitat per aquesta malaltia. Ho conclou un estudi europeu, en el qual ha participat l’Hospital Sant Joan de Reus, que s’acaba de publicar a la revista Lancet Oncology del mes de maig. Els resultats determinen que la incidència de la malaltia disminueix entre un 1,6% i un 2,5% en homes i un 1,3% i un 2,4% en dones. L’estudi inclou les dades de 3,1 milions de pacients amb càncer colorectal diagnosticats entre l’any 2000 i el 2016 de 21 països europeus. La incidència, moralitat i distribució de la malaltia varia en funció del nivell d’implantació dels programes de detecció precoç del càncer colorectal.

La recerca l’ha liderat la Divisió d’Oncologia Preventiva del German Cancer Research Center i el National Center for Tumor Diseases de Heidelberg d’Alemanya. Es constata també que la incidència del càncer colorectal augmenta en la majoria de països on no hi ha programes de cribratge a gran escala disponibles.