Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els professionals sanitaris veuen una “temeritat” el protocol de Sanitat per reincorporar-se a la feina

ACN Madrid.-Els consells generals de metges, infermeres, farmacèutics, veterinaris i dentistes rebutgen el protocol d’actuació davant del coronavirus aprovat pel ministeri de Sanitat. En un comunicat conjunt, expressen que algunes […]

Avatar
Agències 04/04/2020

ACN Madrid.-Els consells generals de metges, infermeres, farmacèutics, veterinaris i dentistes rebutgen el protocol d’actuació davant del coronavirus aprovat pel ministeri de Sanitat. En un comunicat conjunt, expressen que algunes de les mesures són “un autèntic atemptat contra la seguretat” de professionals i pacients i representen un “risc evident”. Concretament, consideren “alarmant” el punt que estableix que es reincorporaran al seu lloc de treball transcorreguts set dies des de l’inici de símptomes i en absència de febre quan no es fa prova diagnòstica. La solució de reincorporar “amb presses” els professionals infectats o amb sospites és una “temeritat inacceptable”, conclouen.

A més, denuncien que les pautes d’actuació introduïdes pel ministeri evidencien l’absència de tests suficients per afrontar “amb garanties” la pandèmia, així com la “manca de planificació necessària” en recursos humans. “Necessitem mesures eficaces, efectives i eficients”, reclamen els diversos consells generals de professionals que signen el comunicat i que engloben més de 700.000 professionals sanitaris a l’Estat.