Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Els productes de la terra tornen a protagonitzar una Firagost amb 100.000 visitants

ACN Valls.-Valls s’ha tornat a convertir en el punt de referència del camp català en la 65a edició de la Firagost, que s’ha celebrat aquest sis i set d’agost. Uns […]

Agències 07/08/2019

ACN Valls.-Valls s’ha tornat a convertir en el punt de referència del camp català en la 65a edició de la Firagost, que s’ha celebrat aquest sis i set d’agost. Uns 350 expositors repartits en més d’un quilòmetre i mig de carrers i 40.000 metres quadrats han mostrat els seus productes, estretament vinculats a l’agricultura. Una trentena de cooperatives, petits productors, denominacions d’origen o destacades marques de maquinària agrícola són els protagonistes d’una fira per la qual hi ha passat unes 100.000 persones, segons dades de l’organització. El programa s’ha completat amb activitats paral·leles com el concurs de beure en porró, curses de portadors de saques d’avellanes, una mostra de cervesa artesana i la tradicional diada castellera entre les dues colles de la ciutat, entre altres.

El secretari general de Cambra de Comerç i Indústria de Valls -entitat organitzadora de la Firagost-, Rafel Castells, s’ha felicitat per la “bona presència de públic”. Castells ha destacat que han vingut de diferents punts del Camp de Tarragona, però també turistes que es troben allotjats a la costa i han passat per Valls per gaudir de la fira o de comerciants que hi han vingut a fer negocis. Segons Castells, entre aquest dimarts i dimecres s’hi han acostat unes 100.000 persones. Per l’organitzador l’objectiu és difondre els productes de la terra i poder mantenir la fira durant molts anys, sense voluntat de créixer més. Entre aquests productes hi ha fruits del camp, flors, plantes, jardineria, vins, caves, mel, olis, productes artesanals o maquinària agrícola.La Firagost se celebra cada any el primer dimecres d’agost i el dia anterior. Tot i que enguany s’ha comptabilitzat com la 65a edició, el cert és que es va iniciar el 1210, “quan Pere II d’Aragó va concedir a perpetuïtat la celebració del mercat setmanal del dimecres a Valls”, ha recordat Castells.