Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Els primers talls intermitents al punt de la C-13 afectat per una esllavissada generen poques alteracions en el trànsit

ACN Llavorsí.-Els primers talls intermitents al quilòmetre 138 de la carretera C-13, on a finals d’any es va registrar una esllavissada que va obligar a interrompre la circulació durant més […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Llavorsí.-Els primers talls intermitents al quilòmetre 138 de la carretera C-13, on a finals d’any es va registrar una esllavissada que va obligar a interrompre la circulació durant més de 40 hores, no han comportat, almenys de moment, massa alteracions en el trànsit rodat. De fet, les restriccions han començat cap a un quart d’onze del matí d’aquest dilluns, quan s’estava iniciant el sanejament del talús on es va produir el despreniment. Des del Consell Comarcal del Pallars Sobirà han valorat positivament l’execució d’aquests treballs, ja que aquests tenen un caire definitiu i permetran guanyar en seguretat. Tot i això, reivindiquen que aquest tipus d’obres es duguin a terme en un parell de punts més del tram de la via que uneix Rialp i Llavorsí.

El president de l’ens comarcal del Sobirà, Carlos Isus, ha destacat que l’actuació permet posar fi a la “situació de provisionalitat” que hi havia des del dia de l’esllavissada, el 27 de desembre passat. En aquest sentit, ha dit que tot i que hi ha despreniments que són “difícils de predir”, creu que en dos o tres punts en el tram de via pròxim a Llavorsí “es veu una falta de manteniment i, per tant, el que es demana és no arribar a situacions com aquesta, sinó que, avançant-se en el temps, es puguin fer intervencions”.Per la seva banda, l’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha explicat que tot i que fins ara s’ha pogut circular en pas alternatiu pel punt on es va produir l’esllavissada, l’obra que ara s’executa era totalment necessària. A més, ha afegit que espera que els talls intermitents no s’allarguin més de les dos setmanes previstes i que, posteriorment, es puguin començar a instal·lar els ancoratges al talús afectat pels despreniments.Els treballs compten amb un pressupost d’1,3 milions d’euros i van a càrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat. L’actuació inclou el sanejament i el reforç de l’estabilitat i de la protecció del talús on es va produir l’incident. Està previst que la durada dels talls intermitents sigui que 45 minuts cada hora des de les 8.30 hores a les 14.30 hores i de les 15.30 hores a les 18.30 hores de dilluns a divendres. Un cop conclosa aquesta fase, les afectacions seran més puntuals, amb la previsió de normalitzar la circulació en aquest punt el pròxim més de maig.