Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Els primers refugiats afganesos a Barcelona seran acollits en places estatals i de moment no s’activaran les municipals

ACN Barcelona.-El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, ha explicat que en les properes hores o dies arribaran a la ciutat persones refugiades de l’Afganistan, però no […]

Avatar
Agències 26/08/2021

ACN Barcelona.-El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, ha explicat que en les properes hores o dies arribaran a la ciutat persones refugiades de l’Afganistan, però no ha donat més detalls per protegir-ne la intimitat i garantir-ne la seguretat, ha dit. L’Estat va assenyalar dilluns que, dels 230 afganesos que ja havien entrat en el circuit d’acollida, 10 eren derivats a Catalunya. Ara bé, el regidor confia que les persones que acollirà Catalunya en els propers dies siguin moltes més. Serra ha indicat que de moment no s’activaran les 50 places municipals que el consistori va oferir, ja que, segons els ha traslladat el govern espanyol, tenen places disponibles del sistema estatal d’asil, que són les ordinàries del circuit.

En una roda de premsa aquest dijous, Serra ha destacat que l’Estat, l’Ajuntament i les entitats del programa d’acollida estan treballant “a tota màquina perquè aquestes persones puguin tenir l’atenció que es mereixen”. Les entitats apunten que el sistema estatal té “certa capacitat” de places d’acollida “fruit de les denegacions” en les sol·licituds d’asil.