Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

Els preus de les exportacions a l’Estat cauen un 1,7% a l’octubre, la mateixa taxa respecte al setembre

ACN Barcelona.-Els preus de les exportacions a l’Estat van caure un 1,7% interanual durant el mes d’octubre, la mateixa taxa respecte al setembre. Segons l’Índex de Preus d’Exportació (IPRIX), publicat […]

Avatar
Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-Els preus de les exportacions a l’Estat van caure un 1,7% interanual durant el mes d’octubre, la mateixa taxa respecte al setembre. Segons l’Índex de Preus d’Exportació (IPRIX), publicat aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’únic sector industrial amb influència negativa sobre l’import de les exportacions va ser l’energètic, que durant l’octubre va registrar una caiguda de preus del 19,8%. Per altra banda, els béns intermedis es van consolidar com el sector amb més influència positiva sobre l’índex. Malgrat registrar una caiguda de preus del 2% a l’octubre, la taxa és cinc dècimes superior a la que es va notificar durant el mes de setembre.

Pel que fa a l’Índex de Preus d’Importació (IPRIM), aquest va experimentar un descens del 8,6% a l’octubre, tres dècimes menys en comparació a les dades de setembre. De nou, el sector energètic va ser el principal impulsor de la caiguda, mentre que el preu dels béns intermedis va tenir una influència positiva sobre l’índex. Segons les últimes dades publicades, l’IPRIM acumula tres mesos consecutius a la baixa i s’acosta a la variació registrada al maig, quan l’índex va registrar un descens interanual del 9,1%.

Relacionats