Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Els pressupostos de l’Estat preveuen 8 milions d’euros pel soterrament de la línia R2 a Montcada i Reixac

ACN Montcada i Reixac.-Els pressupostos de l’Estat comptaran amb una partida reservada de 8 milions d’euros per fer efectiu el soterrament de les vies de la línia R2 de Rodalies […]

Agències 03/12/2020

ACN Montcada i Reixac.-Els pressupostos de l’Estat comptaran amb una partida reservada de 8 milions d’euros per fer efectiu el soterrament de les vies de la línia R2 de Rodalies al seu pas per Montcada i Reixac (Vallès Occidental). L’Ajuntament celebra l’anunci que el ministeri de Foment els ha traslladat després e la insistència perquè aquesta obra no quedés sense dotació econòmica per al 2021. Els treballs han de permetre retirar les vies de la superfície i recosir la ciutat, partida pel pas del tren i amb diversos passos a nivell, on s’hi han registrat diversos accidents amb víctimes mortals. Ara el consistori espera que no es retardi l’execució de les tasques que s’hi han de dur a terme, amb la garantia que els aporta l’assignació pressupostària.

Aquest és el primer cop que Foment crea una partida específica per a la futura infraestructura. Des de que es va publicar l’esborrany dels comptes, l’Ajuntament havia reclamat amb insistència aquesta partida individualitzada amb una consignació econòmica fora de la partida genèrica d’inversions a Rodalies per al 2021.L’equip de govern local va consensuar una esmena transaccional que va presentar el grup d’ERC al Congrés, demanant la creació d’una partida específica per a Montcada i Reixac, que finalment ha estat acceptada pels grups de PSOE, Unidas Podemos, En Comú Podem, Galicia en Común i ERC, i que va seraprovada el passat 1 de desembre per tots els partits que han donat suport als pressupostos.”Han estat setmanes mol intenses de gestions i reunions amb diferents organismes i administracions perquè els pressupostos incorporessin una partida individualitzada”, destaca l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos.Segons detalla el consistori, els representants municipals han traslladat aquesta informació a la reunió d’avui amb la Taula del soterrament. Els membres del grup d’aquest grup de treball, integrat per partits polítics i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total, han mostrat també la seva satisfacció.