Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Els presos ja són indultats

ACN b.-Els diaris del dijous destaquen de forma unànime la sortida de la presó dels líders polítics i de la societat civil independentistes després dels indults concedits pel govern del […]

Agències 24/06/2021

ACN b.-Els diaris del dijous destaquen de forma unànime la sortida de la presó dels líders polítics i de la societat civil independentistes després dels indults concedits pel govern del socialista Pedro Sánchez. ‘El Periódico’, també a l’entorn del conflicte català, i sota una foto dels indultats: “Crece el temor a que Europa cuestione al Supremo”. Com a segon tema: “Escrivá cede y acepta derogar el factor de sostenibilidad de las pensiones”. ‘El Punt Avui’ també recull la sortida dels presos: “Guanyarem”. Portada monogràfica amb diversos destacats, com ara: “Els familiars, contents, però recorden el dolor acumulat”.

‘La Razón’ apunta una altra derivada de la mesura de gràcia del govern espanyol als ja expresos independentistes: “Sánchez blindó tras los indultos los Presupuestos”. A sota, una foto dels indultats amb el titular: “Los excarcelados exigent independencia y amnistía”.El tema principal per a ‘Ara’ també són els presos: “En llibertat”. En segon terme, sobre la pandèmia: “La variant delta dispara els contagis entre els joves de 15 a 29 anys”.’ABC’ recull la reacció dels indultats catalans un cop fora de la presó: “No pararán”. A sobre: “Crónica de la gran noche de los Cavia”.’El Mundo’ aporta una altra perspectiva sobre els ja expresos independentistes: “Los indultados capitanearán el ‘procés’ pese a la inhabilitación”. A sota, titular econòmic: “Gobierno e inversores presionan a un Galán que descarta dimitir”.I ‘La Vanguardia’ que també recull la sortida de la presó dels líders independentistes: “Els presos surten lliures mentre el PP redobla el setge sobre Sánchez”. En un altre titular, sobre la pandèmia: “La mascareta a l’aire lliure, obligatòria a menys d’1,5 metres de distància”.