Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Els Premis Zirkòlika tornen al Circ Històric Raluy amb 25 projectes nominats i Tortell Poltrona de presentador

ACN Barcelona.-La 10a edició dels Premis Zirkòlika atorgaran 10 guardons d’entre 25 projectes nominats, d’un total de 50 propostes que ha rebut l’organització, la xifra més alta des de la […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-La 10a edició dels Premis Zirkòlika atorgaran 10 guardons d’entre 25 projectes nominats, d’un total de 50 propostes que ha rebut l’organització, la xifra més alta des de la creació dels guardons l’any 2010. Els guanyadors es donaran a conèixer el 18 de desembre a la Nit de Circ 2019 que aquest any torna al Circ Històric Raluy i estarà presentada per l’ànima del Circ Cric i de Pallassos sense Fronteres, Tortell Poltrona. Les companyies amb més nominacions són Bucráa Circus, Cia. Pepa Plana, Nom Provisional, Ino Kollectiv i la parella Maiol Pruna Soler & Francesco Germini. També tenen vàries nominacions els còmics Pere Hosta i Toti Toronell. La gala oferirà un espectacle amb una selecció de números de circ d’artistes premiats en edicions anteriors, tal i com ha anunciat aquest dimecres l’organització.

La gala Nit de Circ està organitzada per la revista Zirkòlika i celebra una dècada com a cita de reconeixement del treball dels artistes i les companyies de circ catalanes. Bucráa Circus té tres nominacions per la producció del Festival de Pallassos de Cornellà ‘El Gran final’. Per la seva banda, les companyies Nom Provisional, Ino Kollective, Cia. Pepa Plana i la parella d’acròbates Maiol Pruna Soler & Francesco Germini acumulen dues nominacions. Un dels tàndems destacats és la parella còmica Pere Hosta i Toti Toronell, que compten amb dues nominacions però en aquest cas per projectes i companyies diferents: ‘Dioptries’, de Cia. Toti Toronell, i ‘Escargots’, de Slow Olou. També té dues nominacióms Kolektiv Lapso Cirk, en aquest cas pel número ‘La Chute’ de Léa Legrand i per l’espectacle de sala ‘Ovvio’. Amb una nominació hi ha els números ‘Boah’ de Maëlle Bestgen (perxa xinesa), ‘Toto juggling’ de Luís Toto Niño (malabars) i ‘Tutto imprigionato in una stanza’ de Martina Covone (corda aèria i dansa). A més, també tenen una nominació Carpa Revolució, Nilak, GiraCirc, festival Cantilafont, Cia. Lolita Corina, Dondavel, Under Circ, Mortelo & Manzani, Cia. Anna Confetti, Cia. La Tete, Du’K’tO i Teatre-Circ Rosa Raluy.Els premis han rebut un total de 50 propostes de 47 companyies, la xifra més alta des de la creació dels guardons l’any 2010. En aquests deu anys s’han premiat un total de 58 espectacles o números de circ, 22 companyies i artistes, i 9 iniciatives per a la projecció de les arts circenses.