Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Els pisos turístics aporten 347 milions d’euros l’any en impostos a Barcelona, segons APARTUR

ACN Barcelona.-Els pisos turístics aporten 347 milions d’euros l’any en impostos a Barcelona, segons un estudi encarregat per l’Associació d’Apartaments Turístics (APARTUR). La xifra implica que cada pis generi 3.011 […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-Els pisos turístics aporten 347 milions d’euros l’any en impostos a Barcelona, segons un estudi encarregat per l’Associació d’Apartaments Turístics (APARTUR). La xifra implica que cada pis generi 3.011 euros mensuals per a les arques públiques: 1.333 euros derivats directament de la seva activitat com a allotjament turístic, i 1.678 en impacte fiscal indirecte derivat de les compres en alimentació, restauració, equipaments, oci i cultura i transport intern, sense comptar el cost del viatge fins a al capital catalana. “Ara, cada cop que algú s’alegri de que no hi ha activitat als pisos turístics de Barcelona, ens podrem fer a la idea del que aporta econòmicament el sector a la ciutat”, ha dit el president d’APARTUR, Enrique Alcántara.

En aquest sentit, Alcántara diu que el sector té la “sensació” que alguns sectors volen “menystenir l’activitat turística a Barcelona” però que no es pot oblidar la seva contribució fiscal és un “element cabdal” per garantir l’estat del benestar. “Està molt bé intentar potenciar altres sectors econòmics, però en aquests moments tan delicats hauríem de ser molt curosos en cuidar i conservar aquells que estan en disposició de generar riquesa i ingressos públics de forma immediatament”, ha afegit el president d’APARTUR.