Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Els pilots d’Air Nostrum estan cridats a fer vaga durant vuit dies del període de vacances de Nadal

ACN Barcelona – Els pilots de l’aerolinia Air Nostrum estan cridats a fer vaga durant vuit dies coincidint amb les vacances de Nadal. En concret, la convocatòria afecta els dies […]

Agències 12/12/2022

ACN Barcelona – Els pilots de l’aerolinia Air Nostrum estan cridats a fer vaga durant vuit dies coincidint amb les vacances de Nadal. En concret, la convocatòria afecta els dies 22, 23, 26, 27, 29 i 30 de desembre i el 2 i 3 de gener. L’aturada, convocada pel Sepla, serà de 24 hores i busca protestar pel “bloqueig” en la negociació del conveni que l’empresa va denunciar fa més d’un any. “En cap moment hi ha hagut voluntat negociadora”, ha denunciat Sepla en un comunicat. A finals de novembre, la companyia va proposar mantenir al 3% l’augment de sou entre 2023 i 2025 tot i la inflació i va proposar que els allotjaments i les dietes es compensessin amb aquest increment.

El sindicat també critica que l’empresa es negui a tractar el règim de jornada màxima així com els canvis de programació. “Els salaris dels pilots d’Air Nostrum estan greument devaluats respecte de les empreses del sector”, lamenten els representants sindicals.

Al seu torn, l’empresa ha apel·lat a la responsabilitat del sindicat tot advertint que una aturada que coincideixi amb Nadal provocarà “problemes en les vacances de milers de passatgers”. En aquest sentit, la companyia ha lamentat en un comunicat la “desproporcionada i injustificada mesura” i demana a Sepla que continuï negociant el conveni.

La convocatòria de vaga arriba cinc dies després que les dues parts no aconseguissin arribar a un acord al Servei d’Intermediació Mediació i Arbitratge (SIMA).