Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Els Pets, Roba Estesa i Lildami actuaran a la Festa per la Llibertat que Òmnium organitza per la Diada

ACN Barcelona – La Festa per la Llibertat torna aquest Onze de Setembre al passeig de Lluís Companys amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami, tres anys després […]

Agències 21/07/2022

ACN Barcelona – La Festa per la Llibertat torna aquest Onze de Setembre al passeig de Lluís Companys amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami, tres anys després que l’esdeveniment es veiés ajornat per la pandèmia de la covid-19. Amb aquesta iniciativa, Òmnium Cultural ha fet una crida a convertir de nou la Diada en una jornada “de mobilització popular en defensa dels drets i les llibertats de Catalunya”.

A partir de les 10.30 del matí, la Festa per la Llibertat d’Òmnium Cultural arrencarà al passeig de Lluís Companys de Barcelona, amb un acte polític al punt del migdia i amb l’Espai Òmnium, una gran instal·lació amb panells expositius sobre l’activitat i els projectes de l’entitat, tallers i actuacions.

L’espai també es compartirà amb la tradicional Fira d’Entitats. A la tarda, Òmnium Cultural, amb el president Xavier Antich al capdavant, participarà en la manifestació de l’Assemblea sota el lema “Tornem-hi per vèncer: independència”.  L’activitat tornarà al passeig de Lluís Companys a les 18.30 h amb els concerts d’Els Pets, Roba Estesa i Lildami per culminar una jornada cívica, participativa i oberta a tota la societat.

“No oblidem el CatalanGate, ni els més de 4.200 represaliats, ni la contínua negació de drets fonamentals, i en la Diada de la tornada a la normalitat ho hem de tornar a demostrar. La repressió és la prova d’una força, la nostra, que hem de  tornar a exhibir”, ha assenyalat el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, qui ha fet així una crida perquè la societat catalana surti al carrer a defensar els seus drets durant la pròxima Diada de Catalunya. “L’Onze de Setembre cal tornar a sortir al carrer per mostrar unitat i convicció cap a la llibertat davant l’Estat repressor”. 

<strong>20a edició</strong>

L’11 de setembre de l’any 2000 es va celebrar per primera vegada la Festa per la Llibertat. Es tracta d’un vespre de concerts, un acte festiu i multitudinari que se celebra el día de la Diada, una jornada cívica d’afirmació i reivindicació nacional, participativa i oberta a tota la societat. Després de tres anys d’interrupció per la pandèmia, enguany arriba a la 20a edició.