Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Els pèrits ubiquen almenys dos dels acusats de la violació múltiple de Sabadell al lloc dels fets

ACN Barcelona.-Els pèrits ubiquen almenys dos dels quatre acusats de la violació múltiple de Sabadell al lloc dels fets la matinada del 3 de febrer de 2019. Jawad B. seria […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-Els pèrits ubiquen almenys dos dels quatre acusats de la violació múltiple de Sabadell al lloc dels fets la matinada del 3 de febrer de 2019. Jawad B. seria l’home que va assetjar la víctima a un bar de Sabadell i se la va emportar al local ocupat de Can Feu. El visionat de les càmeres de seguretat i l’interrogatori dels Mossos d’Esquadra al mateix Jawad ho corroboren. L’endemà dels fets, la policia també va trobar una empremta “molt recent” d’un altre acusat, Redouane O., a l’habitacle on van violar la noia. D’altra banda, l’anàlisi de les dades del mòbil de la jove també la ubiquen al lloc. El peritatge mèdic ha confirmat que la víctima presentava diverses lesions, inflamació de la vagina i restes d’esperma compatibles amb la violació.

El relat de la nit del 2 al 3 de febrer de 2019 que va fer dimarts la víctima, a la primera sessió del judici, te un primer moment incòmode al bar Sabadebidoo, quan va explicar que dos nois magrebins l’assetjaven. Les càmeres del local van confirmar el contacte de la noia amb aquests nois, segons ha detallat aquest dimecres la pèrit que es va encarregar del visionat.”Quan la noia marxava del local un d’aquests individus estava assegut al carrer, davant de la porta, i quan la víctima va sortir ell va començar a caminar en la mateixa direcció”, ha explicat l’agent. Un altre agent ha afegit que, en una altra càmera d’una entitat bancària, es torna a veure al noia i, pocs metres darrere, el noi que la seguia.Segons l’explicació de la víctima i les proves aportades pels Mossos d’Esquadra, aquesta persona seria Jawad B., que va ser detingut l’endemà mateix dels fet al local ocupat on va tenir lloc la violació. El 4 de febrer, una patrulla va acompanyar la víctima a fer el recorregut de la nit anterior i, un cop van arribar al lloc, van topar amb Jawad.L’agent que el va detenir ha explicat que el mateix acusat va reconèixer haver estat la nit anterior al lloc dels fets i que va veure molts nois entrant i sortint d’una de les habitacions. A més, la víctima va reconèixer la seva veu. “El vam informar que quedava detingut i en aquell moment va deixar d’entre l’idioma”, ha explicat l’agent.De fet, la llengua ha estat també un element molt present al judici, ja que els acusats han sol·licitat una intèrpret, que ha anat traduint totes les intervencions que hi ha hagut al llarg de les dues sessions. Tot i això, diversos testimonis, inclús propers als acusats, han afirmat que entenen perfectament el castellà.Una altra de les proves recollides l’endemà dels fets va ser una empremta que es va trobar en una vitrina del local on van violar la jove de Sabadell, al barri de Can Feu. En el seu informe, del que s’ha ratificat, l’agent encarregat de la prova va identificar aquella empremta com la de Redouane O., un altre dels acusats.”En un lloc amb tanta brutícia i manca de manteniment, que es reveli una empremta amb tanta nitidesa, vol dir que és molt recent”, ha dit el perit, el que ubicaria l’acusat al lloc dels fets en el moment de la violació. Durant l’escorcoll també es van analitzar altres objectes però el resultat no ha transcendit durant aquesta la sessió del judici.Per la seva part, els professionals de l’hospital Parc Taulí de Sabadell que van atendre la noia han confirmat que presentava diverses lesions, així com restes d’esperma al coll de l’úter. La pèrit que juntament amb el metge forense va explorar la jove ha assegurat que el seu relat era “coherent” amb el seu relat. Els pèrits també han descrit un quadre “sever” d’ansietat.