Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Els pastissers preveuen vendre més de 700.000 mones aquesta Pasqua i descarten apujar preus

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Gremi de Pastisseria de Barcelona espera que enguany es venguin més de 700.000 mones artesanes a tot Catalunya, una xifra molt similar a la de 2022. Tot i l’augment de costos que pateixen per culpa de l’encariment de l’energia, des del sector descarten incrementar preus. “La mona de Pasqua és una peça artística, fruit de creativitat del pastisser, que hi dedica hores de feina artesana i això ja es reflecteix en el preu. Encara que la xocolata de qualitat que utilitzem s’hagi encarit al voltant d’un 17%, no podem moure preus”, ha ressaltat el president del gremi, Antoni Bellart. Tanmateix, confia que la Pasqua sigui un èxit a les pastisseries. “És una tradició molt arrelada”, reconeix.

Segons ha destacat el gremi en un comunicat, la campanya de mones d’aquest 2023 tindrà a futbolistes blaugranes com Gavi, Lewandowski, Alèxia Putellas o Aitana Bonmatí com a principals protagonistes i novetats. També es preveu vendre pastissos amb referències a Dimecres, un personatge de la Família Adams que ha recobrat protagonisme arrel d’una nova sèrie de Netflix.

Publicitat

D’altra banda, els pastissers han col·laborat amb la Universitat de Barcelona per crear la Mia, una figura de xocolata que representa una nena científica i que cada any es dedicarà a una disciplina diferent. L’objectiu és promoure i divulgar la ciència i despertar les vocacions científiques entre els infants. Es vendrà en una trentena de pastisseries de Barcelona i al Museu de la Xocolata.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió