Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Els partits es comprometen a prioritzar els actes telemàtics i a no trencar el confinament municipal

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que tots els partits s’han compromès a prioritzar els actes telemàtics i a organitzar esdeveniments que no […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que tots els partits s’han compromès a prioritzar els actes telemàtics i a organitzar esdeveniments que no trenquin el confinament municipal, tenint en compte les restriccions actuals. En roda de premsa després d’una reunió telemàtica de la taula de partits, Solé ha deixat en mans dels partits la decisió sobre com adequar la campanya. En aquest sentit, ha recordat que el protocol aprovat pel Procicat ja preveu que s’hagin de registrar els assistents a un acte. Segons Solé, no es donarà la situació en què una persona surti del seu municipi per anar a un míting perquè els partits s’han conjurat a organitzar una campanya perquè això no passi.

Solé no ha volgut entrar a valorar sobre si els actes de campanya poden tenir públic presencial o no i s’ha limitat a dir que el compromís unànime que han pres aquest dijous tots els partits és adaptar la campanya a les mesures vigents. “Els partits s’han conjurat i s’han compromès a plantejar unes campanyes que s’adeqüin a les restriccions vigents. Cada partit decidirà la fórmula que vulgui adoptant les mesures oportunes i plantejarà els actes com consideri”, ha afegit.Segons el conseller, les forces polítiques presents en la reunió coincideixen que el dret a la salut i el dret a la participació són “drets fonamentals” i que s’ha de trobar un equilibri entre els dos. Les campanyes electorals depenen de cada partit i, per això, el conseller ha dit que és decisió dels partits com adaptar els actes al compromís que s’ha pres avui, a poques hores d’arrencar formalment la campanya.Tot plegat després de la polèmica que han generat les declaracions de la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en què admetia que els ciutadans poden trencar el confinament municipal per assistir a mítings electorals. TSJC, quan abans millorEl conseller ha assenyalat la situació “d’incertesa” provocada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha mantingut les eleccions el 14 de febrer com a mesura cautelar però encara no ha pres una decisió final. En aquest sentit, ha demanat al tribunal que prengui una resolució com més aviat millorMés bestreta per als ajuntamentsSolé ha anunciat que davant la “preocupació” d’alguns municipis pels costos addicionals de celebrar les eleccions en plena pandèmia, el Govern augmentarà la bestreta per als ajuntaments en 360.000 euros. Fins ara, tenien disponibles 4,1 MEUR. D’aquesta manera, segons el conseller, els ajuntaments podran implementar totes les mesures de seguretat i garantir que els col·legis electorals són segurs.