Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Els participants a l’assaig clínic per a la reobertura de l’oci nocturn a Sitges se sotmeten al segon test d’antígens

ACN Sitges.-Les 405 persones –entre participants i organització- que la setmana passada van participar a l’assaig clínic per a la reobertura de l’oci nocturn a l’icònic ‘Carrer del Pecat’ de […]

Avatar
Agències 26/05/2021

ACN Sitges.-Les 405 persones –entre participants i organització- que la setmana passada van participar a l’assaig clínic per a la reobertura de l’oci nocturn a l’icònic ‘Carrer del Pecat’ de Sitges s’han sotmès aquest dimecres a un segon test d’antígens. Després de fer-se la prova, l’alcaldessa del municipi, Aurora Carbonell, ha explicat que amb els tests d’avui se sabrà si en els últims sis dies hi ha hagut algun positiu entre els participants i que en uns 15 dies es faran públiques les conclusions de l’assaig. El sector, “convençut” que els resultats seran positius, vol pactar un protocol amb la Generalitat per poder obrir “ja” els seus negocis i no esperar a Sant Joan. “Si el resultat és bo no sé que més hem de fer per poder obrir”, apunten.

Els tests d’antígens s’han fet en unes carpes instal·lades a Can Milà. Els participants a l’assaig clínic s’hi han pogut acostar de dos quarts d’onze a dos quarts de dotze del matí i de les sis de la tarda a tres quarts de deu del vespre. Els resultats s’han introduït ‘in situ’ al sistema informàtic.Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges, ha destacat que l’assaig clínic és molt important pel sector de l’oci nocturn al municipi i també al conjunt del país. En aquest sentit, ha dit “ser conscient” que molts empresaris, treballadors i clients estan pendents dels resultats per “posar en marxa” un dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia.Carbonell ha especificat que amb els nous tests d’avui només se sabrà si en els últims sis dies hi ha hagut algun positiu entre els participants, i que caldrà esperar encara dues setmanes per tenir els resultats definitius.L’Alexis Charles, uns dels participants a l’assaig, ha destacat que tot el dispositiu ha estat “molt ben controlat i organitzat”, tant la matinada de divendres, quan van poder “tornar a la normalitat” per unes hores, com aquest dimecres amb la segona prova d’antígens. “Estic convençut que tot anirà bé i que aviat podrem tornar a gaudir de la nit de Sitges”, ha destacat després de fer-se la prova.Qui també s’ha mostrat “convençut” que l’assaig clínic “sortirà bé” és Damià Orts, president de l’associació de bars musicals del ‘Carrer del Pecat. Orts confia que, un cop surtin els resultats, puguin asseure’s amb la Generalitat per pactar un protocol de reobertura “imminent”, perquè cada dia que passen amb els locals tancats “és molt fotut”. Orts també vol que els resultats de l’assaig clínic serveixin per “accelerar” la tornada a la normalitat del sector. Aquí, ha assenyalat que tot i que Salut ha fixat Sant Joan com a data provable per reobrir l’oci nocturn, intentaran que sigui abans si, com esperen, els resultats són positius.