Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Els pagaments de taxes i tributs de l’AMB es podran fer a través de Correus

ACN Barcelona.-L’AMB i Correus han formalitzat un conveni perquè la ciutadania pugui completar els pagaments de taxes i tributs a través de qualsevol oficina de l’Estat a través d’un gir […]

Avatar
Agències 03/05/2021

ACN Barcelona.-L’AMB i Correus han formalitzat un conveni perquè la ciutadania pugui completar els pagaments de taxes i tributs a través de qualsevol oficina de l’Estat a través d’un gir postal. El nou sistema estarà disponible per a les principals taxes de l’AMB, i inclourà les autoritzacions diàries per entrar a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), el tribut metropolità (TM) i la taxa metropolitana de tractament de residus (TMRT). El servei, segons ha explicat aquest dilluns l’AMB en un comunicat, facilitarà els tràmits a les persones que no disposin de connexió a internet o bé prefereixin no fer-los de manera telemàtica. El cost de cada gestió serà d’1,95 euros i es podrà dur a terme des de qualsevol de les 2.393 oficines de Correus de tot l’Estat.

L’acord entre l’AMB i Correus cobreix les taxes metropolitanes més freqüents. Una d’elles és la taxa per a la gestió metropolitana de les zones de baixes emissions, que permet obtenir una autorització a tots els vehicles que no compleixin els requisits per circular per dur a terme activitats de primera necessitat. Cadascuna d’aquestes autoritzacions –màxim 10 dies l’any- comporten el pagament d’un import de 2 o 3 euros depenent del tipus de vehicle, tot i que hi ha reduccions d’import per a les persones amb rendes més baixes.Des de les oficines de Correus també es podrà abonar el tribut metropolità, que paguen els contribuents dels 36 municipis metropolitans propietaris d’un immoble com a recàrrec de l’IBI, i la taxa metropolitana de tractament i disposició de residus municipals, tot i que habitualment es paga juntament amb el rebut de l’aigua.L’acord també permet pagar les taxes per a l’ordenació del transport col·lectiu de viatgers de superfície –dirigida a persones que vulguin prestar serveis o activitats relacionades amb el transport- o la taxa metropolitana de prestació de serveis i activitats ambientals, dirigida a persones que vulguin tramitar alguna de les autoritzacions relacionades amb el cicle de l’aigua.Per l’AMB, aquesta nova opció vol “facilitar els tràmits a la ciutadania per ser una administració més propera” i “aconseguir una metròpolis més cohesionada i amb menys desigualtats socials”. Per informar sobre aquest nou servei, l’AMB ha desplegat una campanya informativa a les oficines de Correus de tot el territori que dóna a conèixer la nova opció de pagament i explica els procediments que cal seguir.