Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els museus Dalí tornen a rebre visitants amb l’ampliació de l’exposició ‘Dalí, el Surrealisme soc jo’ com a gran reclam

ACN Figueres.-Els museus Dalí han tornat a obrir les seves portes als visitants aquest dissabte. Ho han fet amb les mesures de seguretat necessàries per reduir al màxim la possibilitat […]

Avatar
Agències 27/03/2021

ACN Figueres.-Els museus Dalí han tornat a obrir les seves portes als visitants aquest dissabte. Ho han fet amb les mesures de seguretat necessàries per reduir al màxim la possibilitat de contagis i amb un “bon ritme en la venda d’entrades”. Entre els nous atractius hi ha l’ampliació de l’exposició ‘Dalí, el Surrealisme soc jo’ del museu de Figueres i que des de l’organització esperen que sigui un reclam per atraure més públic. Com l’any passat, s’han format cues a l’exterior del recinte abans de l’obertura per part de visitants amb tiquets comprats per internet. La directora dels museus Dalí, Montse Aguer, es mostra “satisfeta” per la “fidelitat” dels visitants i destaca les 2.500 entrades venudes per Setmana Santa entre Figueres, Port Lligat i Púbol.

Puntualment a dos quarts d’onze del matí d’aquest dissabte les portes dels Museus Dalí de Figueres, Púbol (Baix Empordà) i Port Lligat a Cadaqués (Alt Empordà) s’han obert de nou per rebre visitants. Tots ells han hagut d’accedir als diferents recintes amb mascareta, han passat un control de temperatura i han fet la visita amb un màxim d’hora i mitja i mantenint les distàncies de seguretat. Visitants com en la Míriam Chamorro que explica que tenia ganes de veure les obres de Dalí i diu que les mesures de seguretat li semblen “pertinents” tenint en compte el mal que ha provocat la pandèmia.”Som de Barcelona i feia temps que tenia previst venir i al aixecar-se el confinament vam mirar a internet i vam comprar les entrades de seguida”, assenyala Chamorro que es mostra “tranquil·la i confiada” amb les mesures de seguretat que han implementat des del museu per evitar contagis. En concret, s’ha reduït l’aforament a un 30%, malgrat que es permet arribar al 50%. També s’ha de fer un control de temperatura abans d’entrar, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i portar mascareta durant tot el recorregut, que és de sentit únic. La directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, remarca que això fa que ara sigui “el millor moment” per visitar el museu.Entre les novetats que ofereix el teatre museu Dalí de Figueres hi ha l’ampliació de l’exposició ‘Dalí, el surrealisme soc jo’. A les dotze peces que es podien visitar fins ara a l’espai de Torre Galatea, si han afegit cinc més. Es tracta de cinc estampes del 1971 en les que Dalí repassa el pas del temps i ho relaciona amb la ciència. Contents pel ritme d’entradesDes de la direcció dels Museus Dalí s’han mostrat satisfets pel ritme de venda d’entrades. La directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, explica que han venut més de 2.500 entrades de cara a Setmana Santa entre museus de Figueres, Púbol i Portlligat. Aguer també remarca les mesures de seguretat que han pres per poder reobrir amb garanties. De fet, la directora assenyala que ara és “el millor moment” per poder visitar els tres centres ja que hi ha limitació d’aforament i això permet poder fer el recorregut amb més tranquil·litat. “És una gran oportunitat”, remarca. Aguer assenyala que durant el temps que han estat tancats han “treballat intensament” en tasques de conservació, restauració i investigació.