Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Els municipis que triguen més d’un any en pagar a proveïdors acumulen un deute de 213 MEUR, segons la PMcM

ACN Madrid.-Els 96 municipis de l’Estat que triguen més d’un any en pagar a proveïdors acumulen un deute de 213 milions d’euros, segons la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Madrid.-Els 96 municipis de l’Estat que triguen més d’un any en pagar a proveïdors acumulen un deute de 213 milions d’euros, segons la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM) d’acord amb dades extretes de l’últim informe del Ministeri d’Hisenda. L’entitat ha reclamat “mesures contundents” per fer front a aquesta “xacra” i ha proposat imposar el compliment d’uns requisits de pagament per poder accedir als fons Next Generation. Respecte a la modificació de la llei de contractes del sector públic, l’associació ha proposat que el subcontractista tingui la capacitat d’impugnar els contractes i que aquesta no sigui només una potestat dels contractistes i les administracions.

El president de la plataforma, Antoni Cañete, considera que no està funcionant la facturació electrònica de les administracions públiques i no s’està registrant la facturació dels subcontractistes, per la qual cosa es “perd tota la traçabilitat” dels terminis de pagament.