Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que el foc de Collserola ha estat provocat

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que el foc de Collserola hagi estat provocat. La policia ha obert una investigació per recollir el màxim d’informació que permeti determinar […]

Agències 09/06/2021

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que el foc de Collserola hagi estat provocat. La policia ha obert una investigació per recollir el màxim d’informació que permeti determinar l’origen de l’incendi, però admet que tot apunta que podria haver estat intencionat. Entre les gestions d’investigació hi ha també la recollida de testimonis diversos. També estan estudiant les causes els Agents Rurals. El foc es va donar per estabilitzat i va entrar en fase de control dimarts a quarts d’onze de la nit. Sebastià Massagué, cap de Bombers de Barcelona, ha dit que encara no donen formalment l’incendi per extingit perquè estan fent una revisió del perímetre, tant aèria com terrestre.

(La informació s’actualitza amb declaracions del cap de Bombers de Barcelona i l’alcaldessa de la ciutat)”Hem estat treballant al llarg de la nit revisant focus calents a l’interior del perímetre i estem pendents de tancar aquesta revisió”, ha matisat en declaracions als mitjans de comunicació. Massagué també ha explicat que tot i que pràcticament es dona per extingit el foc, mantindran un vehicle al llarg de tot el dia i a la tarda activaran recursos per vetllar pel “pulmó verd” que és Collserola. El cap de Bombers de Barcelona s’ha mostrat satisfet amb l’actuació per apagar el foc, que va començar cap a dos quarts de set a una zona boscosa del districte d’Horta-Guinardó, i preveu que el nombre d’hectàrees cremades s’elevi fins a 15 o 20 un cop s’actualitzi el recompte. També ha demanat “conscienciació” a la població davant d’un estiu que es preveu “més complicat”. De cara a Sant Joan i l’ús de petards, ha advertit que el risc d’incendi “és alt”. CausesReferent a les causes, Massagué ha confirmat que alguns veïns comentaven la presència d’una persona a la zona i ha admès que hi ha hagut varis incendis a la zona de Collserola. Amb tot, ha demanat ser “molt prudents” i s’ha remès a la investigació en mans dels Mossos d’Esquadra i d’Agents Rurals, per determinar l’origen del foc. En una línia similar s’ha expressat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha dit que caldrà esperar la investigació. Colau ha agraït la tasca de tots els cossos i serveis d’emergència implicats en l’extinció de l’incendi i ha demanat responsabilitat. “Necessitem cada metre quadrat de verd”, ha apuntat.