Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Els Mossos reforçaran amb 300 agents el dispositiu per controlar el confinament nocturn

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra reforçaran encara més el dispositiu especial d’estiu per fer complir el confinament nocturn i altres restriccions a causa de la covid. El conseller d’Interior, Joan Ignasi […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra reforçaran encara més el dispositiu especial d’estiu per fer complir el confinament nocturn i altres restriccions a causa de la covid. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que hi haurà uns 300 efectius i unes 100 dotacions més: 17 d’ordre públic amb 100 agents, 51 dotacions de seguretat ciutadana, i 35 més de paisà amb 70 agents. A més, augmentarà la coordinació amb les policies locals i es començaran patrullatges específics a les 22 hores per començar a informar els ciutadans de les noves mesures. El conseller ha explicat que ja hi ha a la pàgina web del Departament d’Interior el certificat d’autoresponsabilitat amb “bàsicament les mateixes excepcions” que en l’anterior toc de queda.

Moltes dotacions noves es concentraran als llocs especialment més delicats, amb més aglomeració de persones, principalment Barcelona i ciutats del litoral, les nits de dijous a diumenge, de les 22 hores a les 6 del matí perquè s’apliqui aquesta mesura.El conseller ha puntualitzat que aquest estiu es preveien unes 27.000 hores extres del pla d’estiu. Enguany s’ha intensificat aquest pla a conseqüència de les mesures de la setmana passada. S’hi sumaran aquests 300 efectius més que suposen unes 75.000 hores més de mossos.Els ajuntaments van fer arribar al Departament d’Interior que el toc de queda és una mesura “necessària” i que permet una situació més “gestionable”, segons ha explicat Elena. Ha insistit en la coordinació entre els cossos policials per controlar el compliment de les mesures.Interior ha preparat el dispositiu abans de l’aval de comptar amb l’aval del TSJC al toc de queda. “Ens hem d’anticipar al risc, a les situacions, i si el Govern pren una decisió, hem de preveure els dispositius”, ha defensat el conseller.