Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Els Mossos podran accedir de manera telemàtica als registres dels titulars de les societats mercantils

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra podran accedit de manera telemàtica i gratuïta als registres dels titulars de les societats mercantils. Aquesta informació es clau per al cos en la […]

Agències 07/02/2023

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra podran accedit de manera telemàtica i gratuïta als registres dels titulars de les societats mercantils. Aquesta informació es clau per al cos en la lluita contra el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme. La iniciativa serà possible gràcies al conveni que han signat aquest dimarts el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el degà del Col·legi de Registradors de Catalunya, Vicente García-Hinojal. Així, a partir d’ara els mossos tindran accés directe a la informació registral a través del web dels registradors, incloent-hi el Registre de Titularitats Reals, que emmagatzema les dades dels titulars de les societats mercantils.

Elena ha subratllat la importància del conveni ja que permetrà un accés àgil i eficient per a consultar la titularitat d’entitats. Ha destacat també la importància de la col·laboració entre tots els actors socials que poden contribuir a la seguretat. De la seva banda, García-Hinojal ha apuntat que tenir accés a aquesta informació és molt important perquè els criminals s’amaguen a través de testaferros, fideïcomisos o altres societats interposades per dur a terme les seves activitats delictives.

Per fer possible l’accés a la informació, s’ha desenvolupat un servei web que permet la comunicació de les aplicacions de gestió del cos policial amb els registres. A banda, els Mossos podran enviar les consultes necessàries a través d’un portal web. Els agents podran saber a qui correspon la titularitat d’una societat a partir del NIF d’aquesta o bé d’una persona física. També podran conèixer aquelles societats intervinents en la cadena de control d’un titular real.