Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Els Mossos no han efectuat cap detenció vinculada a les 156 denúncies per punxades en zones d’oci registrades el 2022

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra no han efectuat cap detenció relacionada amb les 156 denúncies per punxades en discoteques i altres entorns d’oci que van produir-se l’any passat a Catalunya, la majoria d’elles durant l’època estival. Així es desprèn d’una resposta per escrit del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a una pregunta que ha presentat el diputat no adscrit Antonio Gallego. Elena ha apuntat que cap d’aquestes denúncies van poder-se vincular amb un posterior delicte d’agressió o abús sexual, ni tampoc amb robatoris. En el seu escrit el titular d’Interior ha indicat que la policia catalana sí que va denunciar dues persones relacionades amb aquests fets que van acabar imputades per un delicte lleu de lesions.

En la seva resposta, el conseller ha detallat que la primera denúncia es va registrar el 4 de juny. Des d’aquell moment els Mossos d’Esquadra van emprendre tot un seguit d’accions per valorar la possible relació d’aquesta pràctica amb delictes de caràcter sexual o patrimonial i evitar que aquests poguessin acabant-se duent a terme. 

Publicitat

En aquesta línia, ha dit que es va impulsar el Pla d’acció contra les violències sexuals en entorns d’oci i es van crear serveis planificats específics. També es va fer un seguiment i anàlisi continuat del fenomen i es van recopilar totes les dades relatives al mateix per poder-lo descriure detalladament, detectar amb facilitat qualsevol canvi i apuntar, en cas que fos necessari, els perfils de les víctimes i els autors.

Elena també ha explicat que la policia catalana també va fer consultes a altres països europeus per saber si tenien constància de fets similars. Aquestes indagacions van revelar que les punxades s’havien popularitzat en altres indrets. 

<strong>Activitat associada al període estival </strong>

La majoria de les 156 denúncies presentades durant el 2022 es van concentrar durant l’estiu i van tenir lloc a zones molt turístiques. Segons les dades facilitades per Interior, el mes de juny se’n van registrar dues, el juliol es van presentar un total de 38 denúncies i a l’agost 82. Pel que fa al mes de setembre, la xifra va disminuir significativament i només se’n van comptabilitzar vint. Entre els mesos d’octubre, novembre i desembre, van produir-se’n sis, tres i cinc, respectivament.

En aquesta mateixa línia, l’escrit del conseller ha assenyalat que l’anàlisi del fenomen ha permès constatar que es tracta d’una activitat que està associada al període estival. Alhora ha indicat que s’haurà d’esperar a l’estiu de 2023 per constatar si  torna a detectar-se un increment de casos.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió