Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Els Mossos identifiquen els participants a la manifestació pro ocupa després del llançament d’ous a la línia policial

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els Mossos han identificat un per un els 150 integrants -segons l’Ajuntament- de la manifestació a favor de l’ocupació d’aquest dijous a la nit al centre de Barcelona. Els participants han sortit de la plaça dels Àngels, al cor del Raval, i a la ronda Sant Antoni han hagut de girar pel bloqueig policial. Un cop al carrer Tallers, i després d’uns breus moments de tensió, han quedat encerclats a la plaça Castella, on els Mossos han pres la decisió d’identificar-los. Mentrestant, la protesta contrària ha arribat amb mínims incidents a la plaça Espanya des de la plaça Universitat i un cop allà s’ha dissolt després d’uns parlaments d’un motorista, una empresària de la nit i del responsable de l’empresa Desokupa, Daniel Esteve.

<em>(S’afegeix l’evolució de les dues manifestacions, amb la identificació policial dels pro ocupacions i la dissolució dels anti ocupacions un cop arribats al punt final de la protesta, a la plaça Espanya)</em>

Publicitat

L’enfrontament entre manifestants pro ocupacions i Mossos d’Esquadra s’ha produït al carrer Tallers i ha consistit en un llançament d’ous i d’alguna ampolla al cordó policial i d’una mini càrrega de la policia per prendre’ls una pancarta.

Pel que fa a la manifestació anti ocupacions, unes 800 persones segons la Guàrdia Urbana han desfilat per la Gran Via cridant consignes a favor d’Espanya i de la legió i en contra d’Ada Colau.

L’únic incident destacable ha tingut lloc quan els manifestants passaven per la cruïlla de Gran Via amb el carrer Entença, on els veïns d’un immoble els han llançat ous i els han increpat. La intervenció dels Mossos ha evitat que la situació escalés.

A l’arribada a la plaça Espanya, Esteve ha lamentat que s’hagi tallat el trànsit als carrer pels quals ha transcorregut la manifestació, perquè al seu parer això ha impedit que més persones s’hi unissin. També ha fet una crida a no votar Ada Colau diumenge vinent, a les eleccions municipals.

Les altres dues persones que han parlat també han criticat l’alcaldessa de la capital catalana i les seves polítiques de mobilitat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió