Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Els Mossos fan controls per evitar desplaçaments a les segones residències

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra faran diversos controls per evitar desplaçaments a les segones residències. El desplegament començarà aquest divendres i durarà tot el cap de setmana. Les persones que circulin […]

Avatar
Agències 20/03/2020

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra faran diversos controls per evitar desplaçaments a les segones residències. El desplegament començarà aquest divendres i durarà tot el cap de setmana. Les persones que circulin per les carreteres i no acreditin cap dels motius previstos en el decret d’estat d’alarma seran denunciades. Els Mossos es coordinaran amb les policies locals. Es col·locaran a les principals carreteres i autopistes catalanes, com ara l’A-2 a Alcarràs, la C-16 per evitar el desplaçament a la Cerdanya, i l’AP-7, per controlar la circulació a les comarques tarragonines i cap a les Terres de l’Ebre.

Agents de les Àrees Regionals de Trànsit i les Àrees Regionals de Recursos Operatius s’encarregaran de dur a terme aquests punts de control en vies interurbanes i d’entrada a municipis de segones residències. Els agents controlaran que els vehicles que circulen per les vies no estan infringint les mesures de restricció decretades des del passat 15 de març.El confinament afecta tota la població, que s’ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana. Per aquest motiu, els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el decret i també les que vagin amb més d’una persona al vehicle. Les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.Les activitats a l’aire lliure, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer també estan prohibides. Els Mossos també treballaran per garantir que ningú se salti les mesures legals vigents i denunciaran aquelles persones que no les compleixin.Sancionat per anar a comprar un gatUna de les sancions que han imposat aquest matí els Mossos ha estat a un veí de Manresa que tornava en cotxe de Barcelona perquè, segons ell mateix ha manifestat, havia anat a comprar un gat. El conductor ha estat aturat al control que realitza la policia al peatge de la C-16, al Bages.Entre les 11 i les 12 del migdia, el cos policia ha aturat els turismes que es desplaçaven per la C-16 en sentit Berguedà. A banda d’ell, s’ha sancionat i obligat a fer mitja volta també a dues famílies que volien traslladar-se de València a França.En general, els conductors s’han mostrat comprensius quan els policies els aturaven. En Yonas, veí de Berga i que s’havia desplaçat a Barcelona per dur els avis a l’aeroport, reconeixia que era necessari “per garantir la seguretat de tots”. Altres com en Jordi, que es trobava treballant quan l’han aturat, també s’ha mostrat partidari a l’actuació.(Aquesta notícia incorpora detalls del control realitzat a la C-16, al Bages)