Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Els Mossos d’Esquadra detenen una dona a Cerdanyola del Vallès per quatre furts al descuit tipus ‘collita’

ACN Cerdanyola del Vallès.-Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) com a presumpta autora de quatre furts i pertinença a grup criminal. En les […]

Avatar
Agències 29/03/2021

ACN Cerdanyola del Vallès.-Els Mossos d’Esquadra han detingut una dona a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) com a presumpta autora de quatre furts i pertinença a grup criminal. En les darreres setmanes els Mossos havien detectat un augment dels furts del tipus conegut com a ‘collita’ -per la forma de distracció- en diversos aparcaments de centres comercials de Montcada i Reixac, Cerdanyola, Barberà del Vallès i Badia del Vallès. Aquest mètode consisteix a llençar monedes o claus prop de la víctima per distreure-la i robar-li les pertinences que ha deixat al cotxe, com el moneder o la bossa de mà. En una altra investigació policial, els Mossos han denunciat tres persones a Granollers per cinc furts comesos amb la mateixa tipologia delictiva.

La dona, de 24 anys, nacionalitat cubana i veïna de Viladecans, va ser detinguda el 16 de març per la Unitat d’Investigació de la comissaria de Cerdanyola i se li atribueixen quatre furts comesos a Cerdanyola i a Barberà del Vallès. Els agents de la comissaria de Cerdanyola han identificat els altres tres membres del grup, que es troben en crida i cerca.Aquesta tipologia delictiva coneguda com a ‘collita’ l’acostumen a realitzar un mínim de tres lladres. Un llança a terra, prop de la víctima i del seu cotxe, unes monedes, unes claus o qualsevol objecte; això provoca que descuidi la bossa de mà o els efectes personals dins del cotxe i és en aquest moment que una altra persona, que estava amagada, aprofita per emportar-se’ls. Tot seguit, els dos lladres són recollits en cotxe per un tercer i marxen ràpidament. Els cotxes que utilitzen acostumen a ser llogats a nom de terceres persones no relacionades amb els delictes o bé a nom d’algun dels autors que no consti en els arxius policials.D’altra banca, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Granollers han denunciat tres homes per cinc furts d’aquesta tipologia comesos durant els darrers dos mesos a Granollers, Montcada i Reixac, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Blanes. Els Mossos creuen que delinqüents que estaven més especialitzats en el furt de carteres o bosses de mà s’estan adaptant a la situació de menys turistes o usuaris de transport públic o aeroports i que han buscat un nou punt d’afluència de persones com serien els centres comercials. Entre els consells de seguretat que donen els Mossos, hi ha tancar el vehicle i no fer cas d’algú que, en el moment de carregar-hi les compres, demana l’atenció. En cas de ser víctimes del delicte, assenyalen que cal intentar anotar o memoritzar la matrícula del vehicle quan fuig i trucar al 112 per informar del robatori.