Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Els Mossos desmantellen quatre plantacions de marihuana en un barri de Gavà i detenen tres dels responsables

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han desmantellat quatre plantacions de marihuana al barri de Ca n’Espinós, de Gavà (Baix Llobregat) i han detingut tres dels responsables com a presumptes autors de […]

Agències 23/06/2021

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han desmantellat quatre plantacions de marihuana al barri de Ca n’Espinós, de Gavà (Baix Llobregat) i han detingut tres dels responsables com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar durant els mesos d’hivern quan els agents van tenir coneixement de nombrosos talls de subministrament en aquest punt. Els tècnics van aconseguir determinar que els talls eren deguts a l’activació d’elements de seguretat de la xarxa que eviten incendis i electrocucions per una sobrecàrrega fraudulenta.

Aquest excés s’atribuïa a diversos cultius de marihuana, que requereixen una elevat consum d’energia elèctrica. Així mateix, els tècnics de la companyia subministradora van calcular que la defraudació era d’uns 170.000 euros anuals. Gràcies a les gestions, els agents van aconseguir obtenir indicis d’un cultiu de marihuana a l’interior de quatre immobles al barri.El 16 de juny, sota la tutela del Jutjat de Instrucció número 8 de Gavà, es van fer quatre entrades i registres als immobles. En el marc de la intervenció policial els agents van localitzar les infraestructures necessàries per al cultiu de marihuana i van intervenir quatre plantacions, amb un miler de plantes.Entre el 16 i el 17 de juny, els investigadors van detenir tres homes, de 37 a 64 i veïns de Gavà, com a responsables de les plantacions. Els arrestats, amb un total de 36 antecedents policials, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. L’operació policial encara resta oberta i no es descarten més detencions.